/i/İnanç

İnanç
  1. 126.
    +1
    Tanrı=Yaratıcı güç
    Biz müslümanlar bu kelimeyi ne niyetle kullanırız? Tabii ki bizi, evreni, evrendeki tüm canlıları, yani her şeyi yaratan Rabbimiz niyetiyle...
    Demek ki Tanrı kullanılabiliyormuş. Zaten bu niyet dışında kullanılan söz; şirk koşmak, haşaa inkâr etmektir O'nu.
    Ama burda asıl dikkat etmemşz gereken husus şu; Allah ismi, Allah'ın 99 ismini de kapsar ve bilindiği üzere en güzel isimler O'nundur. Peki neden Tek isimle O'nun bütün isimlerini (Esma-ül Hüsna) zikredebilecekken, sadece yaratıcı güç anlamındaki Tanrı kelimesini kullanalım?
    ···
    1. 1.
      0
      Dusuncemin zıttını söyleyen en mantıklı yazı, kutlarım! Ancak biz günlük hayatta Allah kelimesini kullanırız ve o kelimenin türkçesi Tanrı 'dır. Allah sıfatı islam'ın tanrısına özel bir sıfat değildir.
      ···
      1. 1.
        0
        Wikipedia-etimoloji ve tarihsel kullanım:

        Allah’ kelimesi Türkçedeki "tanrı", Arapçadaki "ilah", ingilizcedeki "god", Almancadaki "gott", Farsçadaki "hüda" veya başka diğer dillerde ‘Allah’ kelimesi yerine kullanılan bütün kelimelerden farklıdır. Çünkü o kelimeler özel isim olmayıp, cins isimdir ve ‘Allah’ kelimesi ile de aynı anlamı taşımazlar.[9
        ···
      2. 2.
        +1
        Entrymi girdim aşağıda oku öğren.
        ···
      3. 3.
        0
        sen benden bişeyler kapabildin mi genç? San neyin doğru neyin yanlış olduğunu yazdım, senin gibi cahil cühelaya bi faydamız olduysa ne mutlu! iki entrymi de oku boş boş konuşma!
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster