/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Sorgula kardeş sorgulama ama mantıklı sorgulamak yanlış sorgulama bazı kişiler laf sokmak için sorgulama falan der sen hiç aldırma sorunun cevabını vereyim:
    Dünya'da adaletin sağlanamayacağı bir gerçek örnek olarak sayısız faili meçhul cinayetlere bakarsak, eziyet çekenlere bakarsak bunun kanaatine varırız.
    Bir insan sadece kendi kendine zulmeder çünkü Allah o insana zaman vermiştir, sorgulamaya yetecek kadar fakat insanlar islam'ı öğrenmek istemiyor, oradan buradan duyduğu bilgiler ile yanlış olduğu kanaatine varıyor. Allahın insanları yaratma amacı ibadet etmek, onu tanımak değil mi? O zaman da en büyük suç ibadet etmeyip Allah'a inanmamak olur. Bir adam bir insanı öldürdü birkaç yıl hapiste yattı sonra çıktı öylece geziyor sen buna nasıl adalet diyorsun. Öldürülen kişinin annesinin gözünden bakalım:
    Sen bir çocuk doğurmak için 9 ay bekledin işini bıraktın belki ara verdin günlerce aylarca büyük bir yükle sıkılıp durdun sağlığın için çok dikkat ettin sonra çok büyük bir acı ile onu doğurdun. Bu çocuk doğdu doğduğunda ona eşyalar aldın odalar yaptın oyuncak aldın çorba içirdin konuşmayı öğrettin bu çocuk emekledi konuştu bunu okula yazdırdın ödevlerine yardım ettin kırtasiye ihtiyaçlarını aldın doyurdun çalışması için çabaladın iyi bir lise kazandın sonra üniversiteye kadar da uğraştın sonra üniversite uzakta olduğu için ondan ayrıldın birkaç sene onu bekledin endişeler ettin Askere gönderdiniz yine endişeler içinde sonra onun geleceği gün geldi gözlerinin önüne geldiğinde arkasından vuruldu ve yere düştü ve sonuç olarak öldü. Vuran lişi ise hapse gitti birkaç yıl gitti sonra hapishaneden el sallayarak çıktı. Ve sen adaletin gerçekleşip bu cezanın yeteceğine mi inanıyorsun? Hesap gününün olması gerektiğini anladığımızda düşünürüz ki cehennemde bu suçluya ne yapılmalı? Kafasından vurularak öldürülmeli acısız olarak olur mu olmaz. O zaman bunun sürekli bir şekilde acı veren bir şekil olması gerekir. Sen şimdi Allahın sizi cimcikleriz ya da size küçük taşlar atarız gibi bir hükmü söylemesi adaletli mi olur adaletsiz mi? Bence çok adaletsiz. Bunun için bunu zalimlik değil adalet olarak vurgulamak gerekir çünkü manevi olarak bakmıyoruz bize göre adam tak vurdu öldü bu kadar. Ve bu suçu sadece öldürme ile ele aldık Allah'ı inkar etmek nekadar büyük bir suç düşünebilir misin? Herkes o kadar kötü olduğunu düşünemeyebilir ama bu durum Allah'ın kriterlerini bilmememizden kaynaklanır. Şimdi özgecan olayını hatırlayalım onu öldüren adamın idam edilmesi istenmedi mi? Bu onların vahşiliklerinden mi yoksa suçlunun vahşiliğinden mi kaynaklandı? Bence ikincisi. Bir suç bize göre çok basit görünür ama manevi yönden o yükü kaldıramazsınız. Bunun için cennet de cehennem de başlı başına bir Rahmet'in göstergesidir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster