/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +27 -3
    Hiçbir ingilizce kursuna gitmememe ve fazladan bir çaba göstermememe rağmen, çok iyi anlıyorum, akıcı konuşuyorum ve ingilizce bir kitabı türkçesiyle hemen hemen aynı hızda okuyabiliyorum.
    iki yıl hazırlık okumalarına rağmen hala kem küm konuşan arkadaşlarıma birkaç taktik verdim, onlarda işe yaradı, haliyle geçen günkü başlıkta 5 yıl ingilizce kursuna giden adamı gördükten sonra size de birkaç ipucu vereyim dedim.

    1- ingilizce altyazılı yabancı diziler izleyin, Friends'in ingilizcesi çok düzgün ve anlaşılabilir olduğundan konuşulanları kolayca takip edebilirsiniz. Ayrıca çok komik, üç kere izledim bi daha olsa yine izlerim. ingilizce altyazılarıyla dizileri şuradan bulabilirsiniz: http://ororo.tv/en

    2.Sesli ingilizce kitaplar indirin ve 2x te dinlerken, gözlerinizle yazıları takip edin. https://www.youtube.com/watch?v=gcksTYT0LkM

    3. Hem kültürlenip hem akademik ingilizcenizi geliştirmek için ted konferanslarından alanında uzmanları izleyebilirsiniz.
    http://www.ted.com/talks/...ll_creativity?language=en #

    • ** yabancı dizileri ingilizce altyazıyla izlerken, ekranı ikiye bölün, bir taraftan google translate ile anlamlara bakın ve ingilizce düşünerek algılamaya çalışın. Dil kitaptan öğrenilmez, içinde yaşayarak öğrenilir
    • * gramer bilgisi kitaplarınızı çöpe atabilirsiniz, eğer bol bol dizi izlerseniz, kulağınız ingilizcenin tınısına alışıcak ve kulağınıza hoş gelen seçeneği işaretlemeniz yüzde doksan doğru cevabı vericek.

    son olarak, yabancı dili daha iyi öğrenebilmek için, öncelikle kendi dilinizdeki kelime dağarcığınızı iyice genişletmeniz gerekir.
    ···
   tümünü göster