/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 101.
    +1
    izmirliyim hepsine bir cevap vereyim de şu inci sözlükteki saçma izmir hakkındaki gerizekalı kalıplaşmış anlayıştan kurtulun bir açıklık gelsin artık. Sevip sevmemeniz umurumda değil bazı durumlar oluyor ki hakikaten insan iğreniyor yaşadığı şehirden buna tabi hak veririm.

    1-izmir'de ne bakıyon lan diye kavga pek çıkmaz yada kimse kimsenin yanındaki kıza abazan gibi bakmaz genel olarak kadınlara baskı yapılmaz o yüzden kadınlar daha özgür olduğu havasına girer ve diğer illerdeki yani izmir'de yaşamamış bu durumu kavrayamamış insanların tabiriyle zütü başı açmak kelimesine tam olarak denk gelmemektedir dekolte olayı çünkü bizde dekolte hep cinsel açlığı açığa çıkardığı için izmir dışında yani durumu kavramak istemeyenlere tüm izmir huur gibi gelir tabi kim ne giyerse giysin bana ne yada sana ne orası da ayrı bir konu.

    2-Kimse kimseyi üstüne görmez burada sen çok yanlış anlamışsın olayı iki üç dangalağın lafına bakıp tüm izmir'i yargılayacaksan kusura bakma dostum ama aşırı ön yargı sahibi birisin.

    3-Bu dediğin Türkçülük meselesi bir tek izmir'de bu anlayışta değil ülkenin dört bir yanına Türkçülüğü anlamamış veya Kürt meselesini anlamamış çeşitli ergenler ve yetişkin insan bir hayli çok o yüzden direkt izmir'e vurgu yapman senin izmir hakkında bir şey bilmeyip bir nevi bize sebepsizce atıp tutmandan ibaret.Ben doğma büyüme izmirliyim eğer sadece internet aracılığıyla tespit yapıyorsan bende bir tane yapayım ülkede ne ülkücüler ülkücü ne solcular solcu ne dindarlar dindar nede siyasetçiler dürüst herkes işine geleni yapıyor hiçbir şeyi araştırmadan sorgulamadan yola çıkılmış kirli bilgilerle karalama politikası yapmakta o yüzden bu basit ön yargılardan kurtul.

    4- Solculuk konusu biraz bahsettiğim gibi ülkede sağcısı solcusu yukarıcısı aşağıcısı hiçbiri ülkeye fayda etmiyor iyice içimizde bölünüyoruz yani izmir solcudur maldır demek sadece izmir'de solcuların olup aynı zamanda izmir'e mal deyip temel olarak izmir'in,herkesi mal görmeyip senin böyle gördüğün kanısı ortaya çıkar.

    5-Eh bunda haklısın ne diyeyim a.q salakları hakikaten kafayı sarıya boyatınca yakışıklı sanıyor kendini, spor yapıp üçgen yaka tshirt giyip artistlik yapmaları da cabası bunlar genellikle akşamları değil öğleyin karşıyakaya bostanlıya gidip o sıcakta zütünden ter aka aka gezen beyni yanmış arkadaşlarımızdır.

    6-Eğer böyle kızlara denk gelirsen ki mutlaka gelebilirsin "yalnız izmir'de değil her yerde" geçerli bu onlara bilgi içerikli bir şey sor züt edersin içinde rahatlar zütün modernlik entelektüellik olmadığını anlar.

    7-Mısıra darı simite gevrek vs şeyler bir nevi ağızdır sen gidip Karadeniz'de ki birine sen niye çocuklara uşak diyorsun sizin kahyanız mı o diyor musunuz? Yada Ankara'ya gidip bebe ne la küçük çocuktur o bebe olsa duramaz diyor musunuz? Bu onlarla aynı şey yörenin ağzıdır.

    Bazılarına hak versem de tüm izmir'i yargılamaktan vazgeçin sevip sevmemek dediğin gibi size kalmış ama saçma sebeplere dayanarak olmayan şeyleri söylemek ve ön yargı yapmak saçma sevmiyorsanız sevmeyin bir nedeni olmak zorunda değil.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster