/i/Devlet

  1. 1.
    +2 -4
    Ben Türk'üm
    "Askeri operasyonlar devam etsin, PKK'nın kökünü kazıyalım fakat benim oğlumu askere almayın."
    Ben Kürt'üm
    "Devletten çocuk sayısına göre para alıyorum, hiçbir faturamı ödemiyorum, hastalandığımda devlet beni ücretsiz tedavi ediyor fakat devlet bizi istemiyor."
    Ben dindarım
    "Dini görevlerimi bile doğru düzgün yerine getiremiyorum fakat, evlilik için kredi çektiğimde gelen faiz haram oluyor mu bunu dert ediniyorum."
    Ben ateistim
    "Kur'an-ı Kerim'i Türkçe okuyup başkasının anlayıp çevirebildiği kadarını anlıyorum. Dünya üzerinde bir sürü din var ama müslümanlık kötü şey."
    Ben laik bir vatandaşım
    "Bayanların başını kapatması, erkeklerin camilere gitmesi, her yerde ezan sesi beni rahatsız ediyor. Fakat herkes istediği dini yaşayabilir."
    Ben genç bir delikanlıyım
    "Bana göre hayat diskolardan ve cinsel tatmin olmaktan ibaret. Arkadaşlarımla şuna şöyle çaktım tarzı muhabbetler çok hoşuma gidiyor. Fakat helal süt emmiş aile kızı arıyorum."
    Ben genç bir kızım
    "Bugün olmaz yarın veririm tarzındaki şarkılar dinleyip, göbeğimi açıp erkek parası yiyorum. Fakat evi barkı olan dışarıda gözü olmayan koca bekliyorum.
    Ben esnafım
    "El ele gezen sevgilileri ayıplıyor, açık gezen bir bayana gözle tacizde bulunuyorum. Dükkanı oğluma devredip kızımı da dayı oğluyla evlendireceğim."
    Ben hakimim
    "Tecavüze uğrayan genç kızlara, çocuk gelinlere kendi rızasıyla istedi diyebilirim. Fakat bunlar iyi hale girmiyor mu yahu?"
    Ben X partiyi destekliyorum
    "Benim partim dini bütün, en iyi parti. Fakat hakkında sayısız suçlamalar var."
    Ben Y partiyi destekliyorum
    "Benim partim bu ülkeyi kurdu. Fakat X partiyi devirmek için vatan hainlerine destek verip vatan bile böleriz."
    Ben Z partiyi destekliyorum
    "Benim bir parti liderim var matematik dehası. X parti liderine koltuk sevdalısı diyor fakat 18 senedir parti liderliğini bırakmıyor."
    Ben dağdaki peşmergeleri destekliyorum
    "Benim desteklediklerimin adı gerilla(*Fransızca), benim dilimde kahraman demek. Dünya litaratüründe ne dediğini boşverin siz. Onlar benim ırkımı savunuyor ama ben onlara Fransızca hitap ediyorum. Aslında biz de ne istediğimizi bilmiyoruz."

    işte benim memleketimden insan manzaraları.
    ···
   tümünü göster