/i/Teknoloji

  1. 1.
    +65 -5
    Beyler gelin size internette nasıl bir miktar anonim olacağınızı anlatayım. Birkaç şuku ve rezerve alırsanız daha da çok anlatırım.

    • **BURADA ANLATTIKLARIM EĞiTiM AMAÇLIDIR. HERHANGi BiR MESULiYET KABUL ETMEM***

    Evet beyler her şeyden önce internette tamamen anonymous olma fikri gülünçtür, aptalcadır. Kimse ama kimse internet üzerindeyken yüzde 100 anonim olamaz. Bu şuna benzer, siz bir adama mektup yazmak istiyorsunuz ve onun da size cevap vermesini istiyorsunuz ama adresinizi yazmak istemiyorsunuz. Böyle bir şey mümkün olmadığı gibi, internetten bir info request edip nereye deliver edileceğini yazmamak olmaz.

    Peki bu hackerlar neden yakalanmıyor amk o zaman? Elbet yakalanıyorlar güzel kardeşim. Asıl sorun ne kadar sürede yakalandıkları. Bir de tabi yakalamak isteyen adamın ne kadar para ve zaman ayırmak istediği.

    Peki bu TOR browser falan duyuyoruz, bu işin aslı nedir? TOR browser open source bir yazılımdır. Firefox tabanı üzerinden çalışır. Aynı chrome gibi, safari gibi browser'dır yani. Adı üstünde zaten. TOR size internette belli bir anonimite sağlar. Bunu şu şekilde yapar. Dünyadaki her TOR kullanan makine bir node olarak isimlendirilir. Yani bir düğümdür. TOR sizin bilgilerinizi bir node'dan diğerine aktararak ulaşmak istediğiniz son noktaya zütürür. Tabi aralarda node'dan node'a atlarken belli bir şifrelemeye tabi tutar. Aynı bir vpn gibi bir node ile diğer node arasında bir kriptolu tünnel kurar. Mektup örneğine geri dönersek, siz bir adama mektup göndermek ve bilgi almak istiyorsunuz. Mektubu önce 1. arkadaşınıza gönderiyorsunuz. O arkadaş mektubu sadece kebdisinin bildiği bir şifreyle şifreliyor ve 2.arkadaşa gönderiyor. 2. arkadaşta şifreleyip 3.ye gönderiyor ve en sonunda gerçek alıcıya mektup ulaşıyor. Alıcı buna cevap veriyor ve 3. arkadaşa geri yolluyor. o da geri 2.arkadaşa yolluyor derken en son size geliyor. TOR böyle çalışıyor.

    Evet beyler baya bir yazdım. Okuyan bir şuku verirse çok sevinirim. ilgiye göre VPN nedir, kendimiz nasıl VPN yapabiliriz, kendimiz nasıl 2 node'lu bir TOR yapabiliriz vs gibi çok farklı konular anlatabilirim.
    ···
   tümünü göster