/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +5
    Kur'an hem tüm insanlığa hitap eder hem de o dönemin şartlarına da hitap eder sen oradaki olayları kendine göre evrenselleştirebiliyorsun örneğin Tevbe suresinde müşriklerden bahseder bu müşriklerin onlarla savaşan oldukarı açıktır sen de ders çıkarırsın ki bizimle savaşanlara karşı biz de savaş yapabiliriz ve bu evrensel niteliğe gelir. O dönemdeki olaylara karşılık bu ayetler inmiştir işin özü bunları Aklımız ile yorumlayıp ibret alabilmektir.

    Sen galiba dahili konum ne demek biliyorsun dahili konumdaki cariyeler demek insanların zaten islam gelmeden öncee, hükümler gelmeden önce elde ettikleri cariyeler demektir bu cariyeler elimizde kalmıştır ve bu cariyeleri bırakmak da zor iştir bunun için azat etmeye yönelik teşvikler Kur'an'da yer alır.
    muhafazid Suresi de apaçık savaştan köle almayı engelliyor çünkü savaşta esir alındığında bunlar elimizde kalırsa onları köle yaparız bunun için de muhafazid Suresinde dediği gibi esirleri sadece ya karşılıksız serbest bırakırsın ya da fidye karşılığı deniyor bunun için de köle yapılamıyor burada çok bilgisizsin galiba çünkü o kadar görmene rağmen bu ayeti hala anlayamamışsın.
    Sübyancılığı çürütünce şimdi de eski tefsirlere geldik değil mi? Eski tefsirlerde de çocuk yaşta evliliğin izin verilmediğini söyleyen kişiler vardı. Kur'an'daki anlama ve mantığa uyduk ve siz de hemen inkar edip eski tefsirlere geldiniz . Hep çok duyuyorsunuz ama az biliyorsunuz. Dediklerini açıklayınca hemen inkara yöneliyorsunuz. Herşeyi mantık çerçevesinde açıkladık tabii ki inanmayacaktınız çünkü soru soranlar değil cevap arayanlar cevabını bulur.
    ···
   tümünü göster