1. 6526.
    +12
    Beyler bırakmanın kesinlikle birçok faydası oluyor, bu konuda hiç şüpheniz olmasın.
    istediğiniz kadar sosyal fobiniz olsun, ciddi ciddi özgüveniniz artıyor. Üstelik hani kendi kendine konuşur, kendini şartlarsın, ben böyleyim şöyleyim stres yapacak ne var vs. diye. Böyle bir şey değil, bir bakıyorsunuz kendinizi daha değerli, önemli hissetmeye başlamışsınız. Karşınızdaki adamlar daha normal gelmeye başlıyor, anlıyorsun herkesin sıradan olduğunu, kendini iyi hissetmeye başlıyorsun. ilginç bir şekilde kendi kendine oluyor tüm bunlar.
    Ve bende 2 hafta gibi bir süreç sonunda hafiften başlıyor bu özgüven artışı.

    Ve bir de, devamlı bırakmaya çalışıp bırakamayınca bir süre sonra yalama oluyor olay. Benim düşüncem, git gide bırakmak daha zorlaşıyor. Hele ki uzun süre bıraktıktan sonra, kendi kendinize zaten 2-3 hafta oldu, 1 defa ceksem birşey olmaz demeye başlıyorsunuz. Ama asla öyle olmuyor, uzun süreden sonra 1 defa bozduğunuzda kesinlikle devamı geliyor. Bu 2. yi çekmemek ilkinden çok daha zor oluyor. Bu sebeple kendinizi kandırmayın, dikkat edin.

    Ve şöyle bir şey var, ben bu osbir olayını lise 1 sonunda öğrenmiştim. Lise sona geldiğimde, bunu ciddi ciddi beynimi gibtiğini, hafızamı falan kötü etkilediğini kendi kendime fark ettim, bırakmaya da çalıştım ama olmadı. Lise sonda bu ygs lys muhabbetinden dolayı interneti kapattırmıştım, o zaman akıllı telefon falan yaygın değildi zaten. Yani 1 yıl internet-ferre yoktu. Ve ben bu 1 yıl çok nadiren os1 çektim. Tek amacım ders çalışmaktı, aklıma bile gelmiyordu. Daha sonra dsmart bağlattık, full paketti ve inanılmaz ferre kanalları vardı. Öyle olunca 1 yılın sonunda geri başladım, sonra da interneti geri bağlattık zaten, iyice arttı. Aradan 4-5 yıl geçti halen aynen devam.

    Benim buradan çıkardığım sonuç, internet=ferre=osbir , bu kadar, net. Bırakmak istiyorsanız internet konusuna bir çözüm bulmanız lazım. Özellikle buraya hiç girmemeniz lazım çünkü mesela şu an bunu yazarken bile hemen sağ tarafta güzel bir kız fotoğrafı var. Şimdi etkilemiyor ama 1 hafta çekmeyince çok farklı oluyor.
    ···
   tümünü göster