/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +168 -54
    Evet beyler. Bu başlıkta Ak Parti seçmeni tespiti yapacağım , başlıyorum. 4 Çeşit Ak Parti seçmeni vardır.

    1- Saflar : Orta yaş üstü , işçi ve ya işsiz kesimdir. Kuran ve makarnaya kananlar dediğimiz insanlar. Aslında makarnaya mevzuna kızmam bu insanlar da ama her insanın oyunun , yani her insanın aslında bir fiyatı vardır. Onları sistem ve hükümet bu hale getirmiştir fakat onlar bunu fark etmeden makarnaya , kömüre kanarlar. Bu gerek ezilmişlikten gerek , gerek öğrenememekten gerekte isimleri gibi Saflıktan.. Burada bahsedilen saflık kötü anlamda kullanılmamıştır bu arada. Her neyse makarnaya kızmıyorum demiştim ama Kuran - ı Kerim kısmına kanmalarına kızıyorum. Sebebi ise ilgili partinin çoğu hareketinin Kuran - ı Kerim le , inançlarıyla ters düşmesidir.

    2- Yobazlar : En pis gruptur. Kesinlikle laf anlatamazsınız. Bu insanlara Bak şu adam şu doğruları yaptı ama şu yanlışları daha büyük gibi şeyler söylediğinizde sizden belgenin aslına kadar isterler. Bizzat belgeye dokunmak , kağıdının hissetmek isterler ki kesinlikle başka türlüsünü kabul etmezler '' Genelde esnaf kesimdir , ek görev olarak da ahlak bekçiliği yaparlar. isimlerinden de anlaşılabileceği gibi her türlü yobazlığa onayları vardır. Kadın cinayetlerini meşru bulur , çocuk gelinlere seslerini çıkartmazlar. 4 kadın almak onlar için sorun değildir çalan kendileri , yakınlarıysa çalmak bir sorun ve ya günah değildir.

    3- Haysiyetsizler : En sevmediğim kesimdir. Bu adamlar rüzgar nereye eserse oraya gitmektedirler. Kendilerine yanlış gelse bile kendilerine ve ya kendi kesimlerine çıkar sağlayacaklarına inandıkları her türlü olayı , yapılanı kabul ederler. Yarın başka bir parti başa geldiğinde hiç düşünmeden o partinin saflarına geçecek hatta önceki partisini lekeleyecek insanlardır. Genelde iş adamı , esnaf , işçi , memur hemen hemen halkın her kesiminden böyle adamlar vardır anlayacağınız.

    4- Babadan görmeler: Küçüklükten itibaren beyinleri yıkayarak büyütülmüş , kendilerine seçim hakkı tanınmamış çoğunlukla genç kesimden oluşanlardır. Çoğu zaman tek haber kaynağından aldıkları bilgilere inanıp ve yine çoğu zaman araştırmazlar. Yukarıdaki 3 grubun da içinde de bulunabilirler aynı zamanda.

    5. ( En çok şuku alanı ekleyecegimi söylemiştim ) Zihinsel engelliler :

    iyi okumalar panpalar , bir kaç gün sonra benzeri bir üslupla Chp seçmeni tespitiyle karşınızda olacağım , bol ferreli kalın.

    Not : Her hangi bir parti sempatizanı değilim.

    Edit ; Beyler konuyla ilgili sizin tespitlerinizden en çok şukulananı da 5. olarak yazacağım.
    ···
   tümünü göster