/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    süreci şöyle bir özetleyelim;
    1) görüşme falan yok denildi, bunlar iftira, görüşen de görüştü deyip ispatlamayan da şerefsizdir denildi.
    2) biz görüşmedik ama devlet barış için görüşmüş olabilir denildi
    3) hükümet emir verdi görüşüldü. gerekirse türlü çeşit zehir içeriz bu yolda denildi.
    4) mhp bu iş bölünmeye gider biz karşıyız dedi
    5) chp görüşüldü ama şeffaf olunsun dedi
    6) apo da kandil de muhatap değil, biz siyasetçilerle ve halkla muhatabı denildi
    7) göstermelik toplantılarla göstermelik demokratikleşme paketleri allandı pullandı. dağdan inen teröristler çadır mahkemelerinde apar topar aklandı ve barış elçisi olarak lanse edildi, güzel günler geliyor denildi.
    8) apo itiyle ve kandildeki itlerle görüşülmesi algı operasyonlarıyla halkın gözünde normalleştirildi
    9) çatışmazlık, ateşkes ilan edildi, devlet ülkenin doğusunu ve güneydoğusunu boşalttı bölgeyi adı değiştirilen pkkya bıraktı.
    10) pkk bölgede devlet rolü oynadı, bölge halkına biz kazandık, biz artık devletiz mesajını verdi, devlet de bunu seyretti
    11) aponun barışa giden yol haritası ve eylem planı pkk temsilcisi gibi davranan vekiller ve üst düzey hükümet yetkilileri tarafından sırıtıla sırıtıla okundu.
    12) çözüme karşı olmak vatan hainliği ilan edildi, apoya sayın demek zorunlu hale getirildi, bu durum ulusal ve uluslararası platformda medeniyet, demokratlık ve hümanistlik olarak lanse edildi.
    13) ergenekon, balyoz, paralel derken millete suni gündemler ve düşmanlar sunuldu. millet cambaza bakarken iş geri dönülemez noktaya getirildi, hükümet her türlü pislikten sıyrıldı, aklandı paklandı.
    14) hdp birçok kesime akpyi bitirecek hareket olarak sunuldu, allandı pullandı seçime müthiş bir pr la hazırlandı.
    15) silah bırakma tartışmaları üzerinden çözüm süreci tıkandı, masa devrildi devlet yine seyretti, tehditlere boyun eğdi.
    16) kobani, süleymanşah, musul üzerinden pkk sevimlileştirildi, yakıldı yıkıldı devlet yine seyretti. hatta kobaniyi kurtarsın diye sevimli pkk unsurları kobaniye davullarla zurnalarla vatan toprakları üzerinden geçirilerek uğurlandı.
    17) kahraman pkk güçlerinin ışıdle mücadelesinde tc pasif kalıyor, yardım etmiyor diye eleştirildi.
    18) esad, koalisypn güçleri ve türkiyenin desteğiyle kendisine geniş topraklar edinen ve etnik temizlikle yerini sağlamlaştıran pkk ateşkesi iptal etti, adice, şerefsizce saldırılara başladı.
    19) ışid pkk ya türkiye topraklarında saldırıyor, devlet de buna destek oluyor diye propaganda yapıldı. hiç alakası, yetkisi, sorumluluğu yokken mhp faşist, oyun bozan, huysuz çocuk ilan edildi.
    20) bu iş artık çığırından çıktı, devlet sessiz kalamaz müdahale edecek denildi iki cephede terörle mücadele başlatıldı. hdpnin kapatılması tartışılmaya başlandı.

    şimdi bu 20 maddeyi bi okuyunca bu süreç neye çözüm getirecekti, amaç neydi, nasıl bir strateji izlendi , ne gibi bir netice alındı, bundan sonra ne yapılacak, neler olacak gibi sorulara cevap bulmaya çalışalım.
    bana göre amaç bop'u hayata geçirmekti, süreç türk halkının direncini kırmak, sistematik olarak duyarsızlaştırmak ve bop için hayati bir sorun olan türk sorununu çözmekti. bunun için cambaza bak stratejisi uygulandı. şuanda ırak merkezi yönetimi, barzani, pkk, ışid, öso, esad, tc hükümeti ve koalisyon güçlerinin yoğun çabalarıyla bopun nihai hedeflerinden ikisi olan sünni arap devleti ve büyük kürdistanın temelleri atıldı. ırak ve suriye parçalandı, bölgenin önemli devletleri türkiye, mısır, libya etkisiz hale getirildi, iranla anlaşıldı. sonra ne mi olacak? onu da siz düşünün.. Panpalarım herkes fikirlerini yazsın adam gibi tartışalım.
    ···
   tümünü göster