/i/Tespit

  1. 1.
    +7 -5
    türk olmak türk kanı taşımak değildir. kendini türk hissetmektir.
    M.KEMAL ATATÜRK
    ···
    1. 1.
      -1
      Yalanını gibeyim iftiracı köpek nerde söylemiş bu sözü Başbuğ Atatürk kaynak ver
      ···
      1. 1.
        0
        10. Yil mezlis açılş konuşmasında. Ayrıca anayasada geçer ve bizzat atatürk un emriyle konmuştur oraya.
        ···
      2. 2.
        +5
        Bahsettiğin 1937 anayasası ise o zaman Atatürk hastalığının en ağır dönemlerini yaşadığı için kendi tarafından anayasaya müdahele edilmemiş anayasayı k*rt ismet ve tayfası hazırlamıştır. Bunun haricinde sunabileceğin bir kanıt yok çünkü Atatürk'ün ağzından kesinlikle böyle bir söz çıkmamıştır.
        Şimdi Diktatör Kafatasçı Başbuğ Atatürk'ün kan milliyetçiliği yaptığının örneklerine gelelim.
        1-)Türkiye Türklerindir. KANINI taşıyandan başkasına inanma.
        2-)Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk DOĞMAKTIR.(Bak Türk hissetmek demiyor.
        3-)Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil KANDA mevcuttur.
        4-)Doğuşumdaki tek üstünlük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
        5-)Kafatasçı Diktatör TigirKut Başbuğ Atatürk zamanında devrin CHP genel sekreteri Recep Peker'e yazdırılmış olan KAN adlı eserden birkaç satır:
        Tek bir şey Türk kanı bu gürültünün içinde temiz kalmıştır. Batı Türkleri bu gürültü içinde kanının arılığını korudu, sakladı.Dünyaya batırlık örneği gösteren Osmanlı ordusunun yüksekliği devlet yönetimindeki kötülüğüne rağmen bu orduları yaratan TÜRK ulusunun KANINDAKi yücelikten ileri geliyordu.
        Şimdi sen bunları ve daha nice kanıtı görmezden gelip ama Atatürk Türkçü değildi diyeceksin öyle mi ? Size göre zaten Atatürk barış yanlısı, baleperest,romalı bir senatörden farksız.
        ···
      3. 3.
        -1
        Ben atatürk turkcu değil demedim. Ve 1937 yılı hakında soylediğin saçmalıkları sil
        ···
      4. 4.
        +4
        YOK dıbına koyim ! böyle tarih kimsede YOK !
        - Hala 1529 ve 1683 yıllarında kuşattığı bölgelerle övünen başka bir millet yok.
        - Kuşatmaları, kazanılan zaferleri öven ama emperyalistler karşısında zütün zütün kaçan padişahlarını akıllarına getirmek istemeyen bir tarih kimsede yok.
        - Hergün birkaç kişinin öldüğü ama bunca genç ölümün "bir sosyal paylaşım sitesi paylaşımından başka yerde görülmediği, yüreklerde değil ağızlarda dolandığı" bir tarihi olan millet yok.
        - Birlikte yaşamanın, gelişmenin, sanayileşmenin, sosyalleşmenin, üretmenin, toplum olmanın bu kadar beceriksizce yapıldığı başka bir tarih yok.
        - Savaşları yücelten, yanıbaşındakini sürekli düşman ilan eden ve eline birşey geçmeyen başka bir tarihi olan millet yok.
        - "Olmayan gücüyle" övünen, tarihinin çok şanlı olduğunu düşünen, dönemin şartlarına uyamayıp gücünü yitirmiş zavallılaşmış bir imparatorluk haline geldiğini düşünemeyen bu kadar kara cahil bir millet yok.
        - Kurtuluş savaşını hor gören hala viyana, malazgirt ve istanbul'un fethi diye çıldıran bunların bir bütün olduğunu anlayamayan anlasa da yerli yerine koyamayan bir tarih yok.
        - Gençleri boşlukta, özgüvensizlikte, toplumun bastırılmışlığında yaşayan başka bir millet yok.
        - Karşısındakini anlamadan, hatta anlama kapasitesine sahip olmadan "Türk" "Kürt" diyen başka bir tarih yok.
        - Olumsuzluklar listesi sabaha kadar yazsan bitmeyecek ama yine de kendini "sütten çıkmış ak kaşık" yerine koyan böyle bir tarih yok.
        - Onuru; kavga dövüş sanan ve 2 kuruş çıkar gördü mü oraya koşan, vatanı için düzgün yaşamasını bilmeyen, kendini geliştirmeyen bir gençlik başka bir milletin tarihinde yok.
        - Teknoloji cağında, boş gururlarla kendini ispatlamaya çalışan ve tarihini bilmeden çok konuşan başka bir toplum hiçbir tarihte yok.
        - HIRSIZLARI BU KADAR BAŞTACI EDEN TARiH DE BAŞKA KiMSEDE YOK !!!
        - Benden bu kadar. Beyni olmayana fazla laf etmeye de gerek YOK !
        ···
      5. 5.
        +1 -1
        türk tarihini sadece osmanlıyla sınırlandıran bir kara cahilsin kusura bakma. öyle beş on tane madde sıralamakla ne türk tarihi değersizleşir ne türk milletinin ismi düşer. tabii ki bazı olumsuzluklar var her millette olduğu gibi. fakat bu durum türk milletinin benliğine etki edemez. hele ki şuan ki ortamın siyasi ve sosyal durumuyla gençlik çok kötü durumda yaa diyerek koskoca bir tarhi çöpe atılamaz.o iki üç savaş dediğin savaşları kazanmak kolay değil genç.her savaş senin şuanki durumu etkiledi.o savaşları yapamamış şuan kültürel olarak esaret altında kaç tane millet var.siz anca konuşursunuz türk milleti hırsızlara oy veriyor çok aptal diye.
        ···
      6. 6.
        +1 -2
        su viyana konusunu acmasak? birinci viyana kusatmasinda 20000 kisiye 120000 kisiyle girdik, agzimizi yuzumuzu gibti gonderdiler. ikinci viyana kusatmasina 30000 kisiye 240000 kisi daldik, gotumuze parmak atip gonderdiler. kapidan giremedik, birak kusatmayi savasi. ha bir de su irlandali taksor olayi var di mi.
        ···
      7. 7.
        0
        savaşları asker sayısıyla değerlendiren bir entry-nick daha.
        ···
      8. 8.
        0
        1. Viyana kuşatmasında ordunun sağlam dönmesi için kendini feda eden 12.000 askerin hikayesini biliyor musunuz ? Bunca kahramanın arkasından 'zütümüze koydular ' gibi bir ifade kullanmak doğru mu ? Ordusu ve milleti için canını feda eden her askere selam olsun.
        ···
      9. 9.
        0
        aleykum selam, hikaye dinleyecek yasim gecti. savasin kazanani olur kaybedeni olur. kaybeden eger kendi yurdunu savunuyorsa anlayisla karsilanabilir. ama yiyemeyecegi yarragin altina yatip onca askeri telef eden padisaha kimse ovgu beklemesin.
        ···
      10. diğerleri 7
   tümünü göster