/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
  1. 26.
    +1 -2
    yavuz sultan selim han hiç bir zaman devletine ihanet edenleri affetmemiş türkte olsa bunun bedelini kanla ödetmiştir. bunu osmanlı imparatorluğunun bekası için yapmıştır. ve türklere en büyük zaferi kazandıran yine yavuzdur. arap yalakası olsaydı koskoca çölü geçip mısırı fethetmeye gitmezdi. iran dağlarındaki kürtleri getirme olayınıda ilk defa senden duyuyorum. çamur atacak başka padişah bulamadın mı yavuz sultan selim hakkında atıp tutuyosun.
    ···
    1. 1.
      +1
      buram buram cahillik kokuyorsun kardeş iyi dinle
      doğudaki türkler şiiliğe devşirilmişti şah ismail denen it sayesinde doğudaki türkleri kullandı. amacı anadoluyu şiileştirerek osmanlıya darbe yapmaktı. osmanlının tahtına ortak olmaktı amacı.bu yüzden şah kulu isyanını başlattı. tokat amasya çorum civarında. buralarda kalan aleviler yavuzdan bir şekilde saklanmış alevilerdir.bu yüzden burda bugün bile alevi nüfusu yoğundur.
      anadoluya sahte halifeler gönderdi. doğudaki türkler bir nevi onun istihbarat teşkilatıydı. o it safevi devletinin yöneticisi şah ismail anadoluya yolladığı sahte halifelerle isyanlarını başlattı. isyanlar çok kanlı biçimde bastırıldı. şii-safevi devleti destekçisi darbeci türklerin birçoğu idam edildi. birçoğu hapsedildi. birçoğuda sürgün edildi. Yavuz sultan selim gibi muhteşem bir padişahın doğuda yaptığı politika işte bu yüzdendir. oraya kürtleri soktu demişsin evet sokmuş olabilir emin değilim belkide olmamıştır sünni kürtleri sokmuş olabilir. ama yavuzun 500 sene sonraki kürt sorununu görmesini beklemiyorsun herhalde. ayrıca o savunduğun şah ismail varya çaldıran savaşında topuklarını zütüne vura vura iran içlerine kaçtı oğlunun kanuniden kaçtığı gibi hahahahaa
      ···
   tümünü göster