1. 76.
    +3
    Burada kapital sistemi bitirecek bir kavram çıkıyor karşımıza: Zekat! Kurban olduğum Rabbim zekat diye bir ibadet emretmiş. Ve toplumu genel manada düzelten bir ibadet bu. Zenginin malının "en az" kırkta birini fakire, yoksula vermesi. Hz.Ömer döneminin sonlarına doğru zekat verilecek insanın kalmadığı söylenir.

    insanlar çok arsızlaştı. Zengini müsrif ve kibirli, fakiri sabırsız ve kanaat etmeyi bilmez oldu. Bunun önüne geçmek için toplumsal ahlakı ve bireysel ekonomiyi düzeltmek şart.

    Beyler doğruya doğru konuşalım. Sosyalizm iflas etmiştir. Herkesin aynı gelirde olduğu bir sistem düşünülemez. O zaman çok çalışanın emeği nereye gidecek? Zaten doğaya da fıtrata da aykırıdır. Tarih bize bunun yanlışlığını acı bir şekilde göstermiştir.

    Kapitalizm ise ilk bakışta bize daha masum gözükürken detaylarına indiğin vakit ne kadar zalimane bir sistem olduğu bir tiyatro gibi gözümüzün önünde oynuyor.

    Rabbim bize çokça su, maden, verimli toprak vermiş. Üretilen yiyecekler denildiği gibi şuanki nüfusun 2-3 katına belkide 4 katına yetecek kadar var. Peki neden Afrika aç?

    Bir öz eleştiri yapmamız şart. Bu öz eleştiri bizi islam'a zütürmüyorsa ya Aklımızda bir problem var yada melekelerimiz körleşmiş.
    ···
   tümünü göster