1. 76.
    0
    Anarşizm'de devletçilik yoktur. inanışları anka kuşuna benzer. Terörü bir ateş olarak görür ve insanlığı yakması gerektiğine inanır. Oluşan küllerden, insanlığın tekrar kendi özünde doğacağına inanırlar. işte bu yüzden bilimsel dayanağı yok denir.Çünkü tamamen teoriler üzerine kuruludur.

    Şimdi sana şöyle söyleyeyim. Sağ ve sol ideolojileri sınıflandıralım.Sol majör fikirleri sola(Merkez sol, Sosyal Demokrasi, Komünizm ve Anarşizm), sağ majör fikirleri sağa alalım(Merkez sağ, Liberalizm, Muhafazakarlık ve Faşizm).

    Bunların alt kollarına girmiyeceğim işin içinden çıkılmaz çünkü.

    Bir kağıda bunları yaz ve her görüşün ileri derecesinin tutumuna bak. Sağ derecesinin fanatizmi arttıkça bir kenetlenme görülür. Faşizm mesela. Herkesin tek bir lideri vardır.Sol'da ise bireysel özgürlükler çoğaltılarak insanların kenetlenmesi nerdeyse minimuma azaltılır.

    Yani Komünizm'de sınıflar kaldırılır. Devlet varlığı son bulur ve insanlar belirlenen asayiş yasalarıyla yaşamaya devam ederler.
    Anarşizm'de ise o asayiş yasaları dahi kaldırılır.Çünkü onlara göre yasalar tamamen zincirdir ve insanı kilitler.

    Yani Anarşizm, Komünizm'in bir üst derecesidir. Nasıl Muhafazakarlık ve Faşizm Liberalizm'den türüyorsa aynı şekilde Anarşizm de Komünizm'den türemiştir.
    ···
   tümünü göster