/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +71 -20
    17 eylül 1788 yılında yaşanmıştır. Avusturya ordasunun kendisiyle savaşması sonucu osmanlı ordusu çok rahat kazanmıstır.
    Nasıl oldu hemen anlatıyorum.
    Savaş öncesi hazırlık yapan ve Osmanlı bölgesine girmek isteyen Avusturya ordusu öncü birlik göndermiştir ilerde likör satan bir grup çingeneden alırlar ve içmeye başlarlar.
    Öncü birlik gelmeyince 2. Birlik gönderirlir bunlarda likör görünce oturup içmek isterler ancak alkolün etkisiyle kafası yerinde olmayan birlik kabul etmez, fıçıların önünde siper alırlar, 2. Birlik satışmak istemez zekice olduğunu düşündüğü bir yol izlemek ister.
    Romence "Turcii" yani türkler demek bağırırlar ordu galeyana gelir ve merkez birliğe kaçar ancak silah seslerini duyan merkezdeki Avusturya ordusu geri kaçan orduyu Osmanlı ordusundan akıncılar zannedip hepsini öldürür. 2. Birlikte silah seslerini duyup geriye dönerken onlarlada çatışmaya girer. Busefer 2. Birlikle uzun bir çatışma sonrasında yener fakat ardından gelen Osmanlı ordusu çok şanslıdır 10bin askerini daha savaşmadan kaybeden bir orduyu yenmek hiç zor olmamıştır onlar için.
    ···
   tümünü göster