/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +287 -101
    ya ben bunu gerçekten anlamıyorum beyler cidden aklım almıyor. Kadının şu günlere gelebilmesinde ki en büyük etkendir Atatürk şüphesiz. Bundan yıllar öncesine kadar insan muamelesi görmemiş hele Arap ülkelerinde bir eşyadan farkı olmayan kadını mükemmel bir sistemle sosyalleştirmiş. Seçme ve seçilme hakkı tanımış, eğitim hakkı tanımış, miras hakkı tanımış, medeni kanunu çıkarmış ve daha bir çok konuda haklar vermiştir kadına. Kadın iş hayatına atılarak ülkesine hizmet etmeye başlamış ve katkı sağlamış yıllarca.
    Zaten atalarımızdan Osmanlı ya bakarsak bana göre çöküşündeki en büyük nedenlerden biri kadınların sosyalleşemeyip iş hayatına atılamamasıdır. Osmanlı da kadın 16 yaşında evlendirilip daha sonra hayatının sonuna kadar çocuk bakmakla kocasına hizmet etmekle görevlendirilmiş ve kimi zaman bir evi 2 ya da 3 kadınla birlikte paylaşmış. Sadece sarayda, haremde ve varlıklı ailelerle yaşayan kadınlar eğitim alabilmişler.
    Sonuç olarak kadının yaşantısını geçmişten günümüze incelersek ne kadar muazzam bir gelişme kaydettiğini görmüş oluruz. Ama bunu görerek hala Atatürk e karşı kötü bir tutum sergileyen Atatürk düşmanlığı yapan kadınlar var. Allah akıl fikir versin ne diyeyim büyük nankörlük cidden
    ···
   tümünü göster