/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2
    Tek bir cevabi var. Sen yeterince zeki ve iradeli degilsin. O yuzden musluman bir ailede dogdun belki. Ama illaki reddedecem dersen baska.

    Sozlerim sert olduysa kusra bakma. Kirmak istemem. Fakat sinirlendigim bir nokta var.

    Sen herhangi bir cevaba sorgulayarak ulasamazsin. Hayatinin her aninda boyledir. Sorgulayarak bir karar verirsin fakat dogru ya da yanlis bilemezsin. Misalen;

    Ben sana hic egitim vermeden bir deney gostersem. Mesela fotoelektrik deneyini gosterem. O devreden akim elde edip lambayi yaktim.

    Sonra sona soruyorum. Bu nasil oldu? Sorgulayarak bulabilir misin?

    Arastirman lazim. Her yerden bilgiler toplaman lazim .Sonra onlari birlestirmen lazim. Sorgu asamasina bunlardan sonra gececeksin.

    Yoksa sen hic arastirmadan fotonun levhaya caripi ordan sahip oldugu foton enerjisi ile baglanma enerjisini asip elektronu ordan koparip, kopardiktan sonra karsi levhaya gececek kadar kinetik enerjiye sahip olmasi sarti ile devreden akim olusturuldugunu sadece sorgulayarak bulamazsin.

    Cunku bilmedigin kavramlar var. Foton, elektron, baglanma enerjisi, foton enerjisi , kinetik enerji , levha...

    Bir yere variyoruz bak. Islam sadece mezhep ile ayrilmaz. Birbiri arasinda kocaman ucurumlar olan Tasavvuf ve Seriat diye de iki ana konuya ayirabilirsin. Ikisinin temellerini bilmiyorsun. Hem de hic.

    Gunumuzun sorunu bu iste. Adam ateizmi arastirir. Dawkings konusmalarini, inancsiz bilim adamlarini, oncesi ya da soylenmeyerek baska yere cekilen ayetleri felan... Okur ogrenir sonra sorgular.

    Sonra dini zerre arastirmadan " Allah'i kim yaratti, Allah kaldiramayacagi bir tas yaratabilir mi, Allah i gormeden nasil inaniyon vs... " Gibi sacma sorularla geliyorlar.

    Kardesim sen Allah ismi ile isaret edilenin ne oldugunu biliyor musun ? Biliyorum diyorsan anlatir misin bana ?

    Halacci Mansurun "En'el hakk" a goturebildigi, Beyazidi Bestaminin " ben kendimi tesbih ederim, sanim ne yucedir" dedigi, Mevlananin "duysaydi bildiklerimi mansur bile kizardi, lakin sir tutmasini bilenlerdendik" gibi kelimeler sarf ettigi ve derinligi muazzam derecede olan bu konu hakkinda sen ne diyebilirsin ?

    Kelime-i sehadet ? "Her seyi o yaratti"? Cidden sorguladigin ve olmadigini dusundugun seyi bildigini mi zannediyorsun ? Daha kelime-i sehadetin tasavvufi anlami ile seriat anlaminin farkli oldugunu bile bilmiyorsun.

    Tarafli birisin .Iradesizsin. dusunme yetenegin malesef yok. Hristiyan dogsaydin belki onu reddedip Musluman olacaktin. Cunku sen giblenmeyen bir muallaksin.
    Ortamlarda muhallefet olmayi istiyorsun. Ya da herkes bunu dusunuyor ben sorgulayip zeki imaji cizeyim... Bakin sizden farkliyim giblesenize beni...
    Bunlari diyen bir tipsin belki de...

    Belkide hic bir fikrim yoktur hakkinda. Bana ne amk.

    Sorguladigin sandigin seyin ne oldugunu bilmelisin. Eger bilmeden ve arastirmadan sorgularsan, cahilin tekisin.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Şu inancın kendi içinde yaşanması gerekdiğini düşünüyorum, yoksa bu gibik gibik farklı görünmek için yok ataistim hristiyanım diye gezenleri harbiden şeytan taşlar gibi taşlıycam.
      Şukun bol olsun hocam,iyi tespit , iyi düşünce...
      ···
   tümünü göster