/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +153 -109
    Sözlükte sürekli çakma zekeriya beyazlara çakma yaşar nurilere rastlıyorum bu ara. Öncelikle bu konu hakkında kendi fikirlerimi belirticem.

    Birincisi:
    Bismillahirrahmanirrahim
    Mü min kadınlara da söyle: Gözlerini korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini yakalarının üzerine örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, ellerinin altında bulunan erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar."

    Kuranda arapça şekliyle geçen 'humuruhinne' kelimesi direk olarak başörtüsünün karşılığıdır yani Kuranda başörtüsü kesinlikle geçer.

    ikincisine gelirsek;
    Bir tak bilmeden dini bir birikiminiz olmadan, tefsir dersleri almadan gelip burda 'BÖŞÖRTÖSÖ GÖRÖKSÖZDÖR' deme haddini kendinizde nasıl buluyosunuz? Nasıl 2 kelime okuyup burda farz olan bişeyi yalanlayabiliyosunuz siz nasıl müslümansınız?

    Benim başörtülüden kastım bileğine kadar pardesü giyip eşarbını örtüp makyaj yapmayan kızlardır başı kapalı zütü ortada kızlar değil bunu da belirteyim.

    Üçüncüsü;

    Bir kadının saçı açık olsa nolur saçı açık olunca mı tahrik oluyoruz demeyin bu tamamen kendinizi kandırmaktır. Bir kadına çekicilik katan şey zaten saçları.
    Çok güzel bir kadın islamın buyurduğu şekilde örtünürse mi sizin daha çok ilginizi çeker yoksa başı açık taytlı vs iken mi?
    Benim herkesin giyimine yaşdıbına saygım sonsuz bunu kimseyi yermek için söylemiyorum ama gerçek bu. Saç, bir kadını kadın yapar ilgi çeker bu yüzden de haramdır.

    Sen örtünürsün istersen, istersen şortla gezersin bu senin tercihin. Ama sen gidip insanların inancıyla dalga geçemezsin veya farz olan bişeyi 3 kuruşluk bilginle yalanlayamazsın.
    insanların ne yaptıklarıyla değil kendi yaptıklarınızla ilgilenin.

    Özet: HERKESiN HAYATINA KiMSE KARIŞAMAZ.
    ···
   tümünü göster