/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +10
    eğitimin baştan aşağıya değişmesi gerekiyor. bana göre bu ülkedeki başlıca sorun eğitimdir.
    eğitim için 12 maddelik önerim:

    1- Din dersi kaldırılacak. (Seçmeli ders olabilir)
    2-Cumhuriyet tarihi ortaokulda bitecek/öğretilecek (Universiteki herifler bile Cumhuriyet tarihi görüyor amk)
    3-Öğretmen maaşı yükseltilecek. buna nazaran her okula disiplinli, çocuklarla ilgili, katı öğretmenler atanacak. öğretmen atamada seçici davranılacak. öğretmenliğe başlamadan önce öğretmen adayları sıkı bir mülakattan geçecek.
    4-okullarda askeriye tarzı disiplin olacak. çocuklar okulun oyun yeri olmadığını, bilgi,öğretim yeri olduğunu anlayacak. ayrıca ders saati artırılacak günde 9 saat ders 1 saat teneffüs olabilir. Cumartesi günlerIde okul olacak.
    5-Ders kitapları baştan aşağıya yenilenecek. özellikle tarih kitaplarında tonla yanlış bilgi var
    6-Tin bilimi (pgiboloji) Doğa bilimi (biyoloji) Tarih gibi dersler ilkokulda olacak.
    7- Tarih bölümünü tercih eden öğrenciler için osmanlıca, göktürçe,antik yunanca ve tarih biliminin yararlanacağı diller seçmeli olarak okutulacak.
    8.universiteler tamamen yenilenecek. yurtdışından birçok bilimadamı getirtilip bizim üniversitelerde çalışacaklar.
    9.diilimizin önemi ilkokulda öğrencilere anlatılacak. her Türk, Türkçenin gelişmesi için çabalayacak.
    10.Tarihimiz adam akıllı öğretilecek.
    11. Köy enstitüleri tekrar açılıp köylülere düzgün eğitim verilecek. ayrıca devlet en çok köylüye yardım eli uzatacak.
    12- imam hatip okulları tamamen kapanacak.

    ülkemizde bir Kürt sorunu var.
    Bunun 2 çözümü vardır : birincisi etnik temizliktir. bu çözüm uygulanırsa çözümden çok intihar olur. ab,abd bize öyle bir ambargo uygularki 1 haftada ülke rusya ve amerika arasında paylaşılır.
    2. çözüm daha akla yatkın ve insancıl. Kürt sorununun çözümü ekonomik yönden güçlü olmaktır.
    mesela sen diyarbakır'da turizmin gelişmesi için çabalarsan o şehirde turizm gelişir ve o şehirdeki insanlar ticaret yaparak parasını kazanır. dağa çıkmak, molotof atmak gibi gibimsonik işlerle uğraşmaz.
    ···
    1. 1.
      0
      çok yerinde tespitler! bir ülkenin eğitimi ne kadar iyi ise o kadar gelişmiş demektir...
      ···
    2. 2.
      +1 -15
      kemalit alert hhahahahahaha
      senin vereceğin eğitimi gibeyim amcık oğlu amcık
      ···
      1. 1.
        0
        Katılmadığın yer neresi söyler misin bana ? Liselerimizin, üniversitelerimizin hali berbat. Amerika veya Avrupa ile karşılaştırdığımızda Türkiyedeki üniversiteler AB veya abd deki ortaokul gibi.
        Acı gerçek bu.
        ···
      2. 2.
        +2
        Amk herif haklı bizi bu gençler mi ilerletecek amk
        ···
      3. 3.
        0
        Sen uzaya mı çıkıyon sanki panpa. Bizi bu gençler mi ilerletecek ne demek. Beğenmiyosan ...
        ···
      4. 4.
        +2
        dıbınakoyim askeriye mi okulda mı oluyo bu anlattıkların ? sen öğrenci olmadın mı lan bin.El kadar sabılara vurarsan şiddet gösterir katı yönetim uygularsan asıl bu ülkeden bi tak çıkmaz asıl eğitim lisede olmalı.Sen çocuğa daha el kadar bebeyken ilkokulda şiddeti, katı yönetimi gösterirsen oda ilerde çoluğuna çocuğuna yiğenine öyle davranır bunlar hiç doğru şeyler değil. Liselerden bahsedicek olursak;
        -Liseye geçen liseliler okulu bir anda boşlamaya karı kız avı yuvası gibi görmeye başlıyor.
        -Liseye geçiyorlar ve amaaan üniversite sınavı taa 4.sınıfta sınıfı geçelim yeter muhabbetiyle okulun dıbınakoyuyorlar ne öğretmende ders anlatma iştahı kalıyor ne de öğrenmek isteyen öğrencilerde
        -Örneğin her yıl sınavlar getirilebilir mesela 9.sınıfta binin karne ortalaması 70.00 ygs lise 1 dende 270 puan çaktı 340 eder dimi 10.sınıfta 360 diyelim 11.sınıfta 320 12.sınıfta akıllandı 380 =340+360+320+380=ortalaması 350 ve 350 yle yerleşir olay bu yani 4.sınıfa kadar aylak aylak dolaşmıyacak ve yerinde adam gibi her sene dersine çalışacak
        -Liseye göre eğitim verilmeli örneğin sağlık lisesindeki bir evlat fizik ve kimya dersini ne yapıcak ? kimya biraz daha mantıklı olabilir yani anlatmak istediğim herkes bünyesine göre okuduğu okula göre dersler görücek ve üniversite sınavlarına da bu derslere göre giricek.
        -Ortaokul sona gelmiş bir öğrenci sadece lise sınavına hazırlanmıyacak 8.sınıf liseye geçiş sınavı olabilir ama daha öğrenmesi gereken ve sadece 8.sınıfta görüceği dersler var belki ?
        -Üniversite çokluğu azaltılmalı heryer üniversite oldu. Birde öğrenciyi gibmeye çalışan halk yerine yeni konutlar yapılıp başarı düzeyine göre öğrencilere kiralanmalı örneğin:başarılı bir öğrenciye konut kirası aylık 700 lira başarısız ite kaka level atlamış bir öğrenciye konut kirası 1200 lira mantığı hepiniz anlamışsınızdır.
        ---Benim nacizade görüşlerim bunlar sadece eğitim üzerinden yürüdüm.---
        ···
      5. diğerleri 2
    3. 3.
      +2
      Disiplin değil özgür düşünce ortamı olmalı. Bu sistem ile dünyada söz sahibi olamayız. Din dersi ve imamhatip konusundaysa yanılıyorsun. Din eğitimi çok önemli, ancak tarafsız ve doğru olmalı yoksa halk yobazlara teslim olur.
      ···
    4. 4.
      +1
      1-2-3-4-6-10-12 Bu maddeler hariç haklısın.
      ···
    5. 5.
      +2
      K*rtler hakkındaki tespitin hariç katılıyorum. Bakın k*rtlere ne verirsek verelim asla vazgeçmeyecekler çünkü bu salaklar dış devletler ne derse onu yapıyorlar. Toplama kamplarında zorla çalıştırılarak imha edilecekler böylece diğer ülkelerle aramızdaki sanayi farkını kapatacağız. Sesi çıkanlar devlet eliyle kurulan sözde gayrıresmi örgüt tarafından (80lerde ülkücüler bunu yapıyordu) gebertilecek.Bu etnik döküntüler bilim adamlarımıza canlı denek olarakta verilebilir.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster