/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
  1. 1.
    +178 -6
    bu başlıkta yabancı dizilerle türk dizilerini karşılaştıracağız arkadaşlar.

    beyler bu başlık çoğunluk ele alınırak açılmıştır.yabancıların da saçma sapan dizileri var.bizimde efsane dizilerimiz vardır.siz çoğunluğa göre yazın.

    siz yazdıkça editliycem.herkesin görüşünü yazıcam buraya.

    • yabancı dizilerde ana karakterler ölebilirken türk dizilerinde ana karakterler ölümsüzdür.ölse bile geri dirilirler.
    (bkz: kurtlar vadisi)
    (bkz: arka sokaklar) vb.
    • türk dizilerinde konu çoğunlukla aşk üzerinedir.o ona aşıkk olur o onu bununla aldatır kimin eli kimin zütünde belli değildir.

    DiĞER YAZARLARIN GÖRÜŞLERi;

    • prison break : scofield abisini kurtarmak için mimar olarak çalıştığı şirketten aldığı hapishanenin planlarını vücuduna dövme olarak yaptırır, günlerce plan yapar.
    akasya durağı: osman aga ve nuri baba zor durumda olan arkadaşlarını arkadan sopayla dolaşıp 5 dakikada kurtarırlar.

    • yabancı dizilerde cinsellik ön plandadır sansür uygulanmaz

    https://www.youtube.com/watch?v=mD7u-Wnu05c bir türk dizisinden alıntı bir sahne

    • türk dizilerinin bazıları yabancı dizilerinden uyarlamadır hatta kopyasıdır.

    • Bi kere baştan kaybediyoruz. Şu bizim yaz dizileri kadar aptalca, saçma sapan ve gereksiz diziler başka yerde yok. Şu ülke bu yüzden gelişmiyor milletin beynini yikadilar.

    • Arrow: Oliver Queen adalet için savaşan bir kanunsuz olmak için 5 yıl adada kalır, biyolojik silahlara maruz kalır işkence görür argus'tan ve suikastçiler birliği liderinden eğitim alır ve yanında eski bir asker ve hackerla suçluları avlar.
    Adanalı: Maraz ali sadece polis akademisi eğitimi + ceza fark var ile zütüne soktuğu sınırsız şarjör ve pompalı silahıyla tek başına çeteleri çökertir

    • Mr robot: Elliot hihapishanenin sistemini hackleyerek kapıları açar alarmları 2 dakika devre dışı bırakır.
    Cennet mahallesi: Pembe hapishaneyi kazar kanalizasyondan kaçar.

    • Zoo : Dünyadaki tüm hayvanların bir şekilde değişim geçirip insanları dost değil düşman olarak görmeleri ve zekileşmeleri sonucunda bir grup insanın toplanıp bunlar üzerinde araştırmalar yapması ve onları nasıl yeneceklerini , zayıf noktalarını keşfetmelerini konu edinir.
    Cennet Mahallesi : Ferhat diş macununu ağzında çalkalayıp köpükleri saçarak etrafta yürüyerek herkesi kuduz olduğuna inandırır.

    • Revolution : Dünyadaki tüm elektriğin kesilmesi ve kalan telefon gibi cihazlardaki elektriğin tamamen emilmesi sonucu düşen hükümetler , şehirler ve kalan insanların hayatta kalmaya çalışması ve elektriğin nasıl gittiğine dair araştırmalar yapması , resmen eski çağa dönüp oraya yaşamaya çalışmasını ve elektriği bulma çabasını anlatır.
    Ruhsar : güzin abla ölülerin türkiye şubesinden sorumludur ölüleri cennete ve cehenneme gönderir , ruhsar öldükten sonra ruh olup yağmur yağdığında dünyaya inip sadece mazhara görünür ve cilveleşir.

    • adamlar breaking bad gibi biz dizi yapmis amk bitirdikten sonra bir hafta ruyamda gormeye devam ettim , kabul edelim adamlarin dizilerinin konulari var bizimkiler de zengin aile yasantisi guzel insanlarin birbirini duduklemesi temasindan cikabilsek belki yabanci dizi seviyesine erisiriz diycem de o zaman akasya duragi ortaya cikiyo amk bizim ulkeye dizi yapmak yasaklansin bence baktik yapamiyoruz birakalim abi nedir yani .

    • House Of Cards'ta: Gerçekler ele alınır işin içine siyaset sokarlar hükumete eleştri yapabilirler Amerika Parlamentosunun nasıl da acımasız olduğunu anlatır vs vs...
    Türkiyede bi dizi hükumet karşıtı en ufak bişey söylesin anında yayından kaldırırlar

    • Yabancı dizilerde 1-2 bölümde gözükecek karakterleri efsane oyuncular oynar.
    Yurdum dizilerinde ara rollerde rol yapamayan, yolda bulup 50 tl verilen oyuncular oynar.

    • The Flash: Bi deneyin patlama sonucunda Barry imkansız olur. Flaş hızında koşmaya başlar ve vücuduna aldığı hasarları kısa süre içinde iyileştirir. Kazanın sebebi olan Dr. Wells ile tanışır ve kendini geliştirir. Daha sonradan Dr. Wells'in kazayı aslında Barry ile buluşmak için yaptığını ve Barry'nin annesini küçükken öldürenin o olduğu anlaşılır. Herşey önceden bellidir.
    Gazman: Kuru Fasulye konservesini açarak içindekileri yer ve osurarak uçar.

    • türk dizilerinde bizimde günlük hayatta karşılaşabileceğimiz ve çözebileceğimiz basit olaylar anlatılır (aşk meseleleri falan)
    Yabancı dizilerde ise hayal bile edemiyeceğimiz zekice tasarlanmış problemlerle karşılaşırız işin içinde çıkamayız (michael hapisten nasıl kaçacak gibi)

    • Yabancı dizilerde bile kötü karakterler resmen örnek alınıcak tipler olur. Mesela Prison break ve Breaking bad örneği veriyim. Prison Break'da Paul Kellerman adam kötü tiplemeydi ama sonunda bir anda çıkıp dizinin dıbına koyan o son noktayı yaptı. Breaking Bad'da ise Gus fring örneği veriyim WW fakir evi arabası olan sıradan bir aileye sahip iken dizinin kötü addıbının bir burger king gibi büyük şirketi olup çamaşırhanenin alt tarafında meth laboratuvarının olması ve mike gibi yanında jesseden daha sağlam adam olmasını Türk dizilerinde bulamazsın çünkü Türk dizisinde kötü adamın hayatı sıradandır.
    Bir örnek daha South Parkda siyasetin dıbına koyarken, GOT'da cinselliğin dıbına koyarken Türk dizilerinde sigarayı sansürlemeyi bırak lan kelimesini bile sansürlüyorlar. Hatta TRT işi abartıyor.

    • 2 Ev,2 Araba kirala oyunculuk hakkında hiç bir şey bilmeyen oyuncularla donat al sana Türk dizisi.

    • Bize romantik komedi yanlış tanıtıldı mesela ben romantik komedi olan friendsin 10 sezonunu 2 kez bitirmiş biriyim fakat bizim ülkede romantik komedi dizi çekecek de yönetmen ne de yazacak senarist var
    Ayrıca adamların dizilerinde bi bölümü film gibi çok kaliteli açık yok Breaking bad, black sails, 12 monkeys, shameless, sherlock holmes harika diziler çünkü akıyor tekrara düşmüyor ve değişik şeyler de var

    • Person of interest: Bir dahi mucit ve bir yolunu kaybetmiş eski ajanın "machine" adlı yapay zeka ile olayları olmadan önce fail veya maktul olduğu bilinmeyen kişinin numarası veriliyor ve olay olmadan önce ajan mr reese tarafından bitiriliyor. Bu dizide Amerikanın insanları izleme siyaseti eleştiriliyor ve gelecekte olabilecek bir şey çarpıcı bir şekilde aktarılıyor.
    Arka Sokaklar: Rıza baba ve ekibi 4540 oraya yakınız aylin...

    • SPARTACUS der geçerim arkadaş adamlar yapmış. efsane 3 sezonda öldü. Bizde polat alemdar 10 küsür senedir hala hayatta.

    • beyler türkiyede dizi potansiyeli var ama düzgün dizi çekenler reyting alamadığı için hemen final yapıyor bkz. kardeş payı leyla ile mecnun (gezi kurbanı) behzat ç. işler güçler ben de özledim

    • Yabancı dizilerde, hayali krallara bile en gerçekçi savaş sahneleri çekilirken,
    Türk dizilerinde Kanuni Sultan Süleyman gibi hayatı savaşlarda geçmiş bir adamı saray kuşu yaptılar.

    • The Last Ship, adamlar askeri gemi kiralamış üzerinde dizi çekiyor. Patlamaysa patlama dramsa dram herşey var.
    Arka sokaklar, kayıkla adam kovalıyorlar

    • Yabancı diziler: Adamlar kod yazmak için bazen saatlerce uğraşır, sonunda ya hapishaneden kaçar ya da buna benzer büyük işler başarırlar.
    Türk dizileri: iki tane kıytırık lise öğrencisi yada 50 tl'lik yan oyuncular bi tane laptopta beş dakikaya kod yazıp güvenlik kamerası hacklerler falan.

    • Taht oyunları: eski çağlarda yaşayan dassakli hanelerin arasinda gecen, gönülleri fethetmis lordlarin hunharca olduruluslerini ve muaazzam sahneleri iceren bir dizi
    kucuk aga: ben dahil butun turk genclerinin gicik oldugu veletlerin silahli banka soyguncularini aptal yerine koyup kahraman olmalarini anlatir bunlari hala kimler izliyor zaten orasi ayri bir konu

    • Amk ayda yılda bir güzel dizi çıkarıyolar onlarda ya kaldırıliyo ya bitiyor. Valla gıpta ediyorum amk abd ye adamlar dizilerine bizim filmlerden daha çok bütçe harcıyor ve karşılığını da alıyor. Biz hala 2000 bölüm deniz yildizi çekelim beni affet cekelim. Hayir bunlarda oynayan oyuncular gibilmaz mi amk kendileri bile rollerinin akıbetini bilmiyorlsrdir sorsak son bölüm noldu oldun mu bilmez amk.
    ···
   tümünü göster