1. 76.
    +3
    Panpa klavyene sağlık ama söyliyim osmanlı hastaydı ve türkiye felç Atatürk sadece osmanlıyı ölmekten kurtardı diriltme çabaları onla beraber gitti. Şuan bir felç insan gibi türkiye de herşeyde başkalarının yardımına ihtiyaç duyuyor.
    ···
    1. 1.
      +3
      Osmanlı hasta masta değildi.II. Mahmut ülkeyi çok iyi kalkındırdı. Tekrar yükseliyorduk ki Kavalalı isyanı sırasında Prusyalı subayları dinlemeyen tecrübesiz paşalar orduyu 2 güne haşat etti.

      Abdülaziz Dönemi'nde en büyük 3. donanma Osmanlı'nındı. Dediğim gibi ülkeyi yıkıma sürükleyen hiç kuşkusuz Padişah istikrarsızlığıydı.
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      2.Mahmut sevdigim pasalardandir ama cok gereksiz hatalari olmustur amk ruslarla savas cikacagini sagir sultan bile duymusken gidip yeni ceri ocagini kapatip (1826) asakir-i mansuriyeyi muhafazidiye (yazim yanlisi olabilir) kurmustur bunlar egitimsiz bi sekilde savasa gonderip belamizi gibtirmistir osmanlida yaprak dokumu dedigimiz olay burdan sonra baslamistir donanma yakildi yunanlar bagimsiz oldu sirbistan bide romanya ozerk aq bkz. 1828-29 osmanli rus savasi
      ···
      1. 1.
        +1
        Nizam-ı Cedit ordusu tam donanımlı elit bir ordudur.Şahsen bana göre doğru bir karardır.Çünkü sen askerine söz geçiremessen hangi savaşı kazanacaksın?Tek hatası ordusunun başında olmamasıdır.
        ···
      2. 2.
        0
        2. Abdulhamid Han olmasa idi, belki Türkiye bile kurulamayacaktı.. Ödediği borcun, memlekete yaptığı yamanın haddi hesabı yok..

        Ne demiş Alman birliğini kuran Bismark:
        "Dünyada yüz gram siyasi akıl varsa, bunun doksan grami Abdülhamid Han'da, beş gramı bende, kalan beş gramı da diğer dünya siyasetçilerindedir."
        ···
      3. 3.
        0
        Abico simdi biliyoruz yeniceriler soz dinlemez oldular ama karsinda 1812 den beri bu savasa hazirlanan bir taraf var sen gidiyosun en etkin birligini kaldirip yok ediyosun he belki ocak kalkmasaydida kaybedecektik ama bu kadar zayif olmazdik kayip vermezdik bence
        ···
      4. 4.
        0
        Comprehensive aga guzel demissinde baglayamadim
        ···
      5. 5.
        0
        Bence bu yazdıklarınız bile hasta olduğunu gösteriyor. Doğrudur padişahlar çırpınmıştır çabalamıştır ama yanindaki paşalar entrikalar daha etkindir abdulhamitin ifadeleri vardır bu entrikalarla alakalı fakat engel olamayacağı kadar büyümüştür. Türkiyenin kurulmasında padişahların faydası vardır yok diyemeyiz ama hasta olduğunu kabul etmeliyiz. Herkes konuşur ama yapan Atatürktür. Saygılı olmak lazım Atatürk yapmıştır bunu inkılaplarıyla da hastalığın sebebini çözmek istemiştir ama benimsetilememiş faydasız kalmıştır o yüzden şuan dış dünyaya bağımlıyız kendi kendimize yetemiyoruz herşey sıfır Tengri nin bize bahşettiklerinin dışında.
        ···
      6. diğerleri 3
   tümünü göster