/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -2
    aynı sırplar Türkmenleri katledip timurun safına geçmesine vesile olan, savaşın kaybedilmesine vesile olan sırplardır ama panpa
    ···
    1. 1.
      +3
      panpa kendisini kaybetmiş atlı suvarilikten çok piyadeye kaymış osmanlı ordusunun orta asyadan gelen bir orduyu yene biliceginimi sanıyorsun sen? at üstünde ok atan 10 kişi 100 kişilik piyade birligini kolayca yok yene bilir sen düşün artık.

      osmanlı en güçlü oldugu 16 yy de bile orta asyadan mogol türk karşımı bir atlılardan oluşan 50 bin kişilik bir ordu gelse osmanlıyı gibip atardı üstelik 40 50 bin kişi ile.
      ···
    2. 2.
      0
      panpa o timurun zekası işte, eğer yıldırım atlı getirseydi, filler atları korkutacaktı ve ordu bozulacaktı, piyade getirse bu sefer timurun atlı çerileri dağıtacaktı. ama en mantıklısı yine piyadeydi
      ···
    3. 3.
      0
      Anadoluda birlik yeni saglanmıs daha yeni diger beylikler Osmanlıya katılmıs bildigimiz gibi Osmanlı karma bi ordu Timurunkiyse Türklerden olusuyor yeni alınan beylikler birlikleriyle beraber Timura katılmıs bunun sonucunda Timur o beylikleri tekrar kendilerine vermiş.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster