/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +64 -9
    @1 denen huur evladi oku diye buraya yaziyorum. Oncelikle bir turkun ataturku sevmeme ihtimali yoktur. Osmanli da arap ben arabim derken rum ben rumum osmanli degilim diye haykirirken Türk cocugu ben osmanliyim demek zorunda birakiliyor, Türk oldugunu bilmiyordu. Sen eger Türk oldugunu biliyorsan devletinin adi Türkiye ise bunu ataturke borclusun.

    atsizdan ornek vermissin ulan huur evladi atsiz ataturkun en buyuk savunucusudur "bu gidisle ulkede benden baska ataturku savunan kimse kalmayacak" " ataturk oldukten sonra ulke de huzur kalmadi" diyecek kadar ileriydi hatta bu konuda. 1944 davasinda ataturkun izinde gittiklerini onun gibi turkculuk yaptiklarini ataturkten sonra devletin bu politikayi biraktigini belirtmistir. Ataturksuz bir Türkculuk dusunulemez. " Türk un unutulan buyuk vasiflarini gun yuzune cikarmak icin" ttk yi kuran, Türk dilini sadelestiren kisi ataturktur. Osmanliyi ulkeye almadi re ro re demissin ulan gibik bizzat sarayda dogan son sehzade ertugrul osmanoglu diyor ataturk olmasaydi bizi romanovlar gibi linc ederlerdi diye. Sakalli nurettin pasa ali kemale ne yaptiysa aynisini da osmanogullarina yapabilirdi. Türklerde yerine geldigi han soyunu surmek/yok etmek zaten var olan bir durumdur, gokturklerde yapmistir bunu uygurlarda. Yoksa devlet saglama alinmaz.

    Türk muhabbetine girmissin, ulan en buyuk osmanli vakanivusu naima Türkler icin "idraksiz, aptal" derken Ataturk "yaradilisimda bir ustunluk varsa Türk olamamdandir" diyor.

    Latin abecesine gecmeyi dusunen ilk kisi abdulhamittir(siyasi hatiralarim) ardindan bunu dusunen hatta meclise sunan kisi enver pasadir ama savas nedeniyle uzeinde durulmamistir. Arap abecesinde 3 unlu harf varken Türk dilinde 8 unlu harf vardir anliyor musun huur evladi ? Bizim abecemiz direk latin abecesi degil, latin abecesinin Türklestirilmis halidir. Latin abecesi ise etrusk kokenlidir. Etruskler kimmis bi arastir, romelus destani ile bozkurt desani ayni degil mi, romelusu emziren kurt raschina ile Türkleri emziren aşina arasinda bir benzerlik yok mu ? Yoksa etrusk devlet yoneticinin adi olan tarhian ile turklerde komutan demek olan tarkan arasina ? Konu cok dagildi ama etrusklere benzeyen tek halk Türk halkidir.

    Simdi gibtir git biraz arastir

    Edit: devsirmelik muhabbetine girmis ulan huur evladi sarayda toplasan 5 6 tane Türk validesultan vardi, vahdettinin kaninda %1 Türkluk varsa iyidir yine.

    Türklerin davasi hicbir zaman ilahi kelametullah felan olmamistir, bu ugurda daha feda edilecek Türk kani yoktur. Biz yeterince bu gibik dava icin tunus collerinde tuna boylarinda yemen collerinde medine yollarinda öldük
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster