/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +6
    panpa tek bir hatan var

    “Ey îman edenler! Allah (c.c)’a ve Resûlüne itâat edin. Ve işitip durduğunuz halde, Peygamberin emirlerinden yüz çevirmeyin.” (Enfal Sûresi, Âyet: 20)

    “De ki: “Ey insanlar, Ben sizin hepinize gönderilen Allah (c.c)’ın Resûlüyüm. O Allah (c.c) ki; bütün göklerin ve yerin mülkü O’nundur. Ondan başka hiç bir ilâh yoktur. Hem diriltir, hem öldürür. O’nun için gelin Allah (c.c)’a ve Resûlüne îman edin. Allah (c.c)’a ve Allah (c.c)’ın bütün kitaplarına îman etmiş olan O ümmi Peygambere, Ona uyun ki kurtuluşa eresiniz.” (A’raf Sûresi, Âyet: 158)

    “Aralarında hükmetmesi için Allah (c.c) ve Resûlü’ne dâvet olundukları zaman mü’minlerin sözü ancak: “Dinledik ve itâat ettik” demeleridir. işte bunlar kurtuluşa erecek olanlardır. Kim Allah (c.c)’a ve Resûlüne itâat eder Allah (c.c)’tan korkar ve O’nun (yasaklarından) sakınırsa işte onlar kurtuluşa erecek olanlardır.” (Nur Sûresi, Âyet: 51-52)

    “(Ey Resûlüm) de ki: “Allah (c.c)’a itâat ediniz. Resûlüne itâat ediniz. Eğer (bunlardan) yüz çevirirseniz, artık O (peygamberin) üzerine düşen ancak (tebliğ) yüküdür. Sizin üzerinize düşen de size yükletilen (itâat)tir. Eğer O’na itâat ederseniz hidayete erersiniz. Resûlün vazifesi de ancak apaçık bir tebliğdir.” (Nur Sûresi, Âyet: 54)

    “Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve O Resûl’e itâat edin ki rahmete kavuşturulasınız.” (Nur Sûresi, Âyet: 56)

    bu ayetler belirtiyor ki Allah'a itaat etmemiz gerektiği gibi, Resulullah'a da itaat etmemiz farzdır. Bu nedenle Resulullah'ın yaptığı ve söylediği rivayet edilen şeyleri direk inkar etmek yanlıştır. Körü köüne inanmak da bir o kadar yanlıştır. Kur'an-ı Kerim'in esaslarıyla örtüşüyorsa inanmak gereklidir.
    ···
    1. 1.
      -2
      Bununla ilgili onlarca kez sözlükteki yazarlara cevap verdim. Link vericem ordan oku.
      Özeti: Elçiye itaat = kurana itaat.
      http://www.kurandakidin.c...ambere-itaat-ne-demektir/
      ···
    2. 2.
      +1
      panpa ben bunları kabul ediyorum zaten, ama şöyle bir ayrıntı var ki peygamber efendimiz inananlar için örnek olarak gönderildi. bunu da şu ayetten anlıyoruz: “Andolsun, Allah’ın Rasulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.” (Ahzab, 21) yani inananların onu örnek alması gerektiği bildirilmiş. onu nasıl örnek alıcaz peki, zaten Kur'an bize nasıl müslüman olmamız gerektiğini anlatıyor, ama işte teoride anlatıyor, onu pratiğe en güzel şekilde döken kişi kimdir, Kur'an-ı Kerim'de de belirtildiği gibi Hz. muhafazid'dir, onu örnek almak için de söylediklerini, yaptıklarını bilmemiz lazım, onun söylediği ve yaptığı rivayet edilen şeylere Kur'an'a bakmadan itiraz edemeyiz. Eğer Kur'an ile örtüşüyorsa rivayet büyük ihtimalle doğrudur, Kur'an ile örtüştü diye illa onun öyle bir şey yapmış olduğunu kanıtlayamayız ancak sonuçta Kur'an ile örtüşen bir şeyi de yanlış göremeyiz.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Hadislerin somut bir delili yoktur. Ki zaten peygamberin sünnetini ben de kabul ederim, hatta onu şuan da uyguluyorum. Çünkü tüm sünnetler kuran'ın içindedir.
        Şuan için 1. uyguladığım sünnet: Öyleyse, inkarcılara uyma ve bununla (bu Kuran ile) onlara karşı büyük bir cihad ile savaşım ver.
        2. uyguladığım sünnet: De ki: “ALLAH doğruyu söyler; ibrahim’in tektanrıcı dinine uyun. O ortak koşanlardan olmadı.”

        Ve mantık olarak eğer hadisleri kabul eder isen, Hz muhafazid'i diğer peygamberlerden ayırmış olursun. Fakat bunun için Allah şunu söylüyor:

        "2:285 Elçi, Rabbinden kendisine indirilene inandı, inananlar da... Hepsi, Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve elçilerine inanırlar: "Elçilerinin hiçbirisi arasında ayırım yapmayız." Derler ki: "işittik ve uyduk. Rabbimiz bizi bağışla; dönüş sanadır."

        2:136 "Allah'a, bize indirilene, ibrahim, ismail, ishak, Yakub ve torunlarına indirilenlere, Musa'ya, isa'ya verilene ve tüm peygamberlere Rab'leri tarafından verilenlere inandık. Onların hiçbiri arasında ayırım yapmayız. Biz sadece O'na teslim olanlarız," deyiniz.

        Onların hiçbiri arasında ayrım yapmayız.
        ···
    3. 3.
      +1
      Kurşuni renkler pampa bütün yazıların takip deyim amma ve lakin her yazında başa kürek bi iyi panpalarim var ve bende ona katılıyorum .
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster