/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +8 -1
    ulan emre denilen tip ve senin gibiler ne utanmaz tiplersiniz siz. iktidara tehdit karınca görseniz ezersiniz. ordudan herhangi bir rütbeliyle konuşsana lan, aç konuş hadi, varsa öyle bir çapın, bulabiliyorsan, git görüş bakalım sana anlatsın 2013'den beri neler yaşandığını. şimdi neden öfkeli olduklarını. yarbayın söylediklerini savunan kaç isim bulurum sana ancak söylemiyorlar.
    bu adam jandarma özel harekat'ta görev almış birisi. sen bir elin gibinde ona buna salça olurken bu adam güneydoğu'da görev yapıyordu. şimdi bu süreçte neler gördü, neler yaşadı mesela haberin var mı? nelere şahit oldu da kendisini tuttu acaba bilgin var mı? askere "sen bi çekil bakalım, ben halledicem" diyip pkk'nın yığınak yapmasına müsaade edilen o süreçte bu adam nelere denk gelmiştir acaba haberin var mı? asker talep doğrultusunda terörle mücadeleyi tamamen siyasilere bırakmışken ve terörün bu yolla bitireceğinden bahsedilirken göz göre göre pkk'nın yığınak yapmasına göz yumulan bu süreçten bir anda çıkıp ortada şehitlikle ilgili ahkam kesenlere bir öfke patlamasıdır bu. bu öfke patlamasını yaşayabilecek çok sayıda rütbeli de var fakat susuyorlar, sustular. kendisini tutamayan bu insan ise hain ilan edildi.
    özetle, yıllardır süren askeri mücadelenin sonucunda görevi siyasilerin alıp işi tamamen bitirmesi gerekirken bugün tam aksine pkk'nın güçlenmesine ve bir anda savaşın tekrar başlatılmasına güçlü bir tepkidir bu. bir müzakere sürdürülürken en önemli olay terör örgütünün yapılanmasını da iyi incelemektir, büyümesine engel olmaktır. asker bu 2-3 senelik zaman diliminde kim bilir nelere şahit oldu da susmak zorunda kaldı, bir düşün bakalım. bir müzakereden sonra bir anda yeniden askeri mücadeleye bu denli hızlı dönülmez. üstelik sonu da belli olmayan, plansız, programsız bir dönüşse bu, tabii ki asker itiraz eder. askere sen "terörü bitircem" sözü vermişsin, şimdiyse bir anda savaşı tekrar başlatıyorsun. e bırak da sana itiraz gelsin, birader sen ne beceriksiz adamsın diye. sen sahada olan bir askerin ne düşündüğünü, nelere şahit olduğunu bilemezsin. şimdi gibtir ol git, fazla saçmalamadan gibini sıvazlamaya devam et.
    ···
   tümünü göster