/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Abdulhamidi siyasi olarak severim, adam cok zeki biriydi. Ama ummetcilik davasina Türk cocuklarini araba aceme kul etti
    ···
    1. 1.
      0
      ikinci Abdulhamit zihniyet olarak geleneksel islamcı kurumsal açıdan ise modernist padişah olarak adlandırılır .Kendisine karşı olan güruhu sindirmek öldürmek yerine bir çoğunu sürgün yoluyla fizana göndermiştir .Ancak ittihat ve terakki "örgütü" tarafından kendisine yapılan darbeye engel olamamıştır .Bak kardeşim senin bu türk çocukları dediğin jön türkler abdülhamit kadar bile olamamışlar bi süre sonra kendi diktalarını kurmuşlardı .Abdülhamite "düşünce özgürlüğü" kavramıyla vuran bu adamlar kendi düşüncelerine ters adamları siyasi cinayetlerle ortadan kaldırmışlar neticede 1914 te devleti de savaşa sokarak osmanlı'nın fiilen bitmesine sebep olmuşlardır .bu benim görüşüm şu senin dediğin türkçülük davasının ufak bir neticesini de burdan çıkarabilirsin .
      ···
    2. 2.
      0
      Jon Türkler ile ittihatcilar farklidir, ozellikle 1908 sonrasi ittihatcilari. Genc osmanlilar ile de farklidir jon Türkler. Balkan daglarinda bulgar sirplarla savasan ittihatcilardi, abdulhamidin sirf "toplarini bana cevirmesinler" diye curuttugu akdenizin 3. Gucu olan donanma yuzunden elden cikan trablusgarbi savunmaya giden yine ittihatcilardi, cumhriyeti kuran yine ittihatcilardi. Simdi kim daha vatansever ? Osmanlinin savasa girmeme gibi bir sansi yoktu bunu fevzi pasa da karabekir pasa da rauf pasa da f.r atay da soylemektedir anilarinda. Abdulhamdin elinde olsa da biz o savasa girecektik. Girmesek daha kotu olacakti. Ekim devrimi olmayacak, almanyayi sindiren ingiltere bize tamamen yonunu cevirecek ruslarla yapilan o kadar anlasma var ki ikinci bir berlin anlasmasi olmayacakti buyuk ihtimal ve ruslar sicak denizlere inecekti. ittihatcilarin elinde hasta bi adam vardi, mecburen onlarda ayakta kalp ameliyati yaptilar ustune kosturmak zorunda kaldilar zira arkada dusman kovaliyordu. Ayrica tryi kuran kadro da turkcudur hatirlatayim dedim
      ···
    3. 3.
      0
      2. dünya savaşı'nda nasıl savaşa girmediysek 1. dünya savaşı'nda da savaşa girmeme şansımız vardır .Gördüğün gibi tarih şu olsaydı bu olurdularla açıklanmıyor .Neticede günümüz milliyetçilerinin çok sevip saydığı ittihat ve terakki devleti felakete sürüklredi .istediğin kadar bağır çağır inkar et ama balkanlarda sovoştolor .He o yüzden kurtuldu dimi balkanlar .omo troblosgorp u savundurlar . Kimin emriyle gittiler trablusgarp'a ? gittiler de kurtardılar mı .ittiharçıların günümüzün duygusal milliyetçilerinden farkı yoktur .Milliyetçilik işini malesef biz beceremiyoruz bunu bir kabullenmek gerek .Milliyetçi olmak için önce kendi milletini sevmek gerekir . (bkz: ) ingilizler .onlar milliyetçi olsun sapına kadar adam yerel mal diye reetak'tan başka ayakkabı giymiyor nerdeyse .önce bir düşün milliyetçiliği bu millet hakediyor mu diye ? hak ediyor muyuz milliyetçiliği ? milletimiz çoban milletidir malesef bu böyle .bunu da gazi üni'si tarih bölümünde derse giren ünvanı doç dr olan bir adam ititraf etmiştir öz ve öz türktür kendisi hadi eyvallah .
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster