/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +34 -35
    Merhaba beyler. Bugün sözlükte bir ilk olan 'Geleneksel inci Sözlük Akıl Oyunları'nı başlatıyorum. Umarım siz yazarların ilgisini çeker ve geniş bir kitleye hitap edebiliriz.

    Oyunumuz birkaç adımdan oluşuyor. Bu oyunda hem teknoloji bilginizi konuşturmanız hem de biraz saksıyı çalıştırmanız gerekecek. ilk adımda yukarıda gördüğünüz resimdeki şifreyi çözmeniz gerekiyor. Çözdüğünüzde sizi zaten 2. adıma yönlendirecek.

    Eğer bugün (cuma) saat 19.00 a kadar çözebilen olmazsa sizi çözüme daha fazla yaklaştıracak yeni bir ipucu eklenecek. Çözülemediği süre içerisinde belirli aralıklarla ipuçları eklenmeye devam edecek. Eğer akşam 24.00'e kadar çözülemezse çözüm açıklanacak. Çözen arkadaş olursa yine bu entry editlenip ismi yazılacak, popülerite kazanacak. (ilk akıl oyunları için daha iyi bir ödül bulamadım şimdilik idare edelim)
    Umarım Akıl Oyunları sizlerce beğenilir ve nice akıl oyunları düzenleriz.

    ilk ipucu : Resmin içinde küçücük harflerle yazılmış köşeye sıkıştırılmış harfler şekiller vs. aramayın, o kadar basit değil maalesef.

    inci Sözlük Akıl Oyunları Kutlu Olsun, ve Şans Sonsuza Dek Sizinle Olsun.

    Edit1: Malum site saatlerdir kapalı olduğundan dolayı açıklanma saati ertelendi. Henüz bulan yok.

    ipucu 2: Cicada 3301

    Edit2:
    ipucu 3 ; Steganografi diye bir şey duydunuz mu?

    Edit3;
    ipucu4 ; Evet beyler vakit daraldı ancak halen ilk adımı bile geçebilen olmadı o yüzden ilk adımı size bir nevi hediye ediyorum şuradan bir şeyler yapmaya çalışın bakalım
    http://www.mobilefish.com...ography/steganography.php

    ÇOK ÖNEMLi EDiT ;

    RESiM PNG iDi BAKIMDAN SONRA DEĞiŞMiŞ BUYRUN ORiJiNALi
    http://fs1.directupload.n...mages/150820/phb29f6z.png

    -- TEBRiKLER ZiBiNZi! --

    Evet beyler inci sözlük akıl oyunlarının birincisi an itibariyle 'Zibinzi' arkadaşımızın bulmacayı tamamlamasıyla sona ermiştir. Sırf aynı arkaplanda diye başka yazılar bulup bulmacayı çökerttiğini sanan mallar olmasaydı daha iyi olacaktı ama neyse.
    Zibinzi arkadaşımızı başarısından dolayı tebrik ediyorum.

    Peki Çözüm Neydi ?

    1. Adımda zaten verdiğim ipucundaki siteden steganograf ile resmi decode ediyordunuz. Bu aşamayı birden fazla arkadaşımız tamamladı. Decode ettiğinizde karşınıza '1837837/ɔɔ˙ʎuıʇ' şeklinde bir yazı çıkıyordu. Çoğu arkadaş da buraya takılmış zaten.
    2.Adımda bu linki direk tiny .cc/1837837 diye yazarsanız yanlış bağlantıya yönlendiriliyordunuz ve geri dönmeniz söyleniyordu. Ancak 1837837'nin hesap makinesinde tersten 'Leblebi' diye okunduğunu en iyi eski öğrenciler bilir heralde.
    3.Adımda bu yeni bulduğumuz link bizi bir barkodun olduğu sayfaya yönlendiriyordu.
    4. ve son adımda artık tek yapmanız gereken barkodu taratıp bana pm'den ne mesaj atacağınızı öğrenmekti. Mesajı aldığımda zaten bunu başarabilen tek kişinin kim olduğunu öğrenmiş olduk.

    Eksileyenlerin derdi neydi anlamıyorum, ama özellikle üzerinde uğraşan arkadaşlarımız için güzel olduğunu düşünüyorum. Eğlendiyseniz ne mutlu, görüşmek üzere.
    ···
   tümünü göster