/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    0
    Çünkü HDP 9.küsür bir yüzdeyle barajı geçemeseydi, milyonlarca insanın seçme hakkını hiçe saymış olacaktın. O sebeple veya bu sebeple, insanlar inandıkları bir görüşe oy veriyor ve sayıları milyonları aşkın. HDP'ye oy veren CHPliler her şeyden önce, ülkede siyaset hakkını savundukları için kaydılar. Sen istersen terörist partisi de, o isterse barış partisi desin; gerçek budur.

    HDP'nin barajı geçmesi için verilmiş oylar,
    1- insanların seçme ve seçilme haklarının -%10luk baraj yüzünden- ellerinden alınmasını önlemek için
    2- Cumhurbaşkanının yetkisini aşan söylemlerinin üzerine ona bir darbe vurabilmek için
    3- 17 Aralık operasyonuna rağmen herhangi bir hukuki işlem yapılamayan 4 bakan hakkında işlem başlatılabilmesi için
    4- Yıllardır insanların korkularından yola çıkarak oy toplayan partinin - onlar olmazsa ülkenin daha iyiye gidebileceğini göstermek için
    5- Kürt sorunuyla kumar oynar gibi oynayıp iktidar sallanınca terörü yeniden kışkırttığı içindir.
    Öte yandan HDP'nin mecliste olması, terör faaliyetlerinin azalmasını veya artmasını engelleyebilecek bir faktör değildir; adı üstünde TERÖR ÖRGÜTÜDÜR. Çözüm sürecini yürütecek grup Öcalan değil, bölge nabzıdır. Bölge nabzını terör örgütünün attırmasını sağlayan da açık bir şekilde hükümettir.

    Neyse siyasi boyutu burada kesiyorum, geliyorum asıl derdim olan baraja

    Taa darbe döneminden beri gelen tüm otoritelerin istediği %10'luk baraja bugüne kadar kimse el sürmedi. Nedenini biliyorsunuz zaten. Otoriter rejimlerin sürekliliği için böyle bir yola baş koyuldu, halk da Stockholm'ün sendromuna kapılmış olsa gerek, otorite gördüğü an tapmaya başlıyor. Emin olun ki bu baraj kalksa ve ülkede demokrasinin gerçekleşmesi adına gereken yapılsa, herkes kendi ideolojisini 'korkusuzca' savunabilse ve işin içine rant girmese; böyle üçkağıtçı, dolandırıcı, yalancı, rantçı partiler yok olur gider. Sağ politikaysa sağ, sol politikaysa sol; insanları 'din elden gidiyor' diyerek başa gelip 'bakara makara' yapan bir partiye kimse 'CHP'den daha hayırlıdır' diyemez.

    Sığ görüşünüze tüküreyim.
    ···
   tümünü göster