/i/Tespit

  1. 101.
    +3
    Bana bak çocuk. Liseliymişsin. Ben, MPT76 denen tüfeği bizzat denedim. Tüfek HK416'ya değil HK417'ye benziyor. Belki de benzemekten daha öte. 5 yıl içinde değil, son iki yildir üretiliyordu ve bu sene model kesinleştiği için yoğun olarak seri üretimde. Yarısını KaleKalıp firması yarısını MKEK yapiyor.

    Bu ülkede rekabet önemli. MKE işçisinin vatan millet çok da umrunda değil. Salla başı al maaşı. Ama şu anda rekabet var. KaleKalıp ile rekabet halindeler. Bu yüzden yaygara dahi koparmislardi.
    O kimsenin bilmediği kalekalıp, MP5 alternatifi dahi tasarladı.

    MPT76'ya gelirsek. Evet, gücünü almanların iyi tasarımından alan sağlam bir tüfek oldu fakat hala keyfe keder kötü yanları var. Bu tufekler 7.62 değil, 5.56 çapta olmalıydı. Ülkemizde 7.62 çapı otomatik atabilecek çok cengaver yok. Ben attım, ama atmakta zorlananlar var. 20'lik kapasite savaş zamanında hiçbir şey demektir. 5.56 olup da 30luk şarjör ile besleselerdi, güzel olacaktı. Bazı şeylere biz müdahale edemiyoruz maalesef. işi bilmeyen adamlar kafalarına göre iş yapmaya kalkışıyorlar. Neden olduğunu da tahmin edersin.

    Sen buradan ancak cahil kesime sesleniyorsun, soktuğumun zibidisi. Bilen adamların çok lafı var fakat sürekli bunları dile getirdiğinden onlar da sıkılmış durumda. Anlayacağın, orduyu sevmiyorsan okursun kıçını kırıp dersini çalışırsın, büyükbaş olursun. Rahatına bakarsın.
    ···
    1. 1.
      -1
      yannan denedin amk şimdi sövdürüyorsun bana 7.62 nato mermisi haberin olsun silahın mermi başına tepmesi fazla zaten 30 luk şarjordende haberim var mk sahte komandosu denemişmiş
      ···
      1. 1.
        +1
        dıbınakodumun salağı. 7.62 NATO mermisi de, 5.56 değil mi zannediyorsun sen amk?
        30luk şarjörden de haberi varmışmış amk. Gündemde yok ki yarak oğlanı senin neyden haberin var?
        KALEKALIP'tan bahsetmiyorum bile amk.
        ilgili tüfeğin aslıyla arasındaki birkaç pime bakan farka hiç girmedim zaten.

        Ne gibim bir nesil türedi amk. Oturduğu yerden bilgisi varmış gibi davranan andavallar. Seni giberim çocuk.
        ···
      2. 2.
        -2
        lan rus dallaması öyle bir konuşuyorsun ki sanki özel kuvvetler askerisin ya da silah mühendisi amk bizim gibi silah ve formasyonlarını anlatan sitelerden okumuşsun belli
        ···
      3. 3.
        0
        Ne sitesinden bahsediyorsun amk? Ben bu işi yerinde öğrendim. 10 yıldır da o meslekteyim.

        Bir daha rus dersen seni ruslara gibtiririm.
        ···
      4. 4.
        0
        Bu arada sen ne laf anlamaz gerizekalısın amk? Denedim diyorum, siteden okumuşsun diyorsun. Herkes senin gibi oturduğu yerden bir şeyler mi osuruyor amk? Yavşak.
        ···
      5. 5.
        0
        rus меньше человек
        ···
      6. 6.
        0
        Я Ваше Честь...
        ···
      7. 7.
        0
        cyka blyat
        ···
      8. diğerleri 5
   tümünü göster