/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +3
    Lan ahaha @1 tipik bir neo osmanlici huur evladi buyuk ihtimal de ataturk dusmani.

    Bak simdi aslan parcasi kurtulus savasini bu millet kendisi baslatmistir, vahdettin degil.(ha vahdettin hain miydi ? Eli kolu bagli tahta 50 kusur yasinda cikmis taht toreni romatizmasinin azmasindan dolayi yarida kesilmis bir adamdi, yani hain degilse bile cidden korkak ve sinmis biriydi, ustunde cok baski oldugu gercek)

    Verdigin bilgilerin yarisi facebook sayfalarindan alinti yok iste ac yokmus millet fakir bulamiyormus vs o zaman adama sorarlar 200 yil celali isyani neden oldu(anadolu Türkleri isyani) dadaloglu siirlerine bir bak istersen meshur bir dize vardir "salvari saltak kaldiri kaltak osmanli, ekmede yok bicmede ortak osmanli" osmanlinin anadoluya bir gibim yatirimi yoktur anadoluyu selcuklu imar etmistir.

    Fatih ile o yahudi tuccar degil fatih ile rum/yahudi mimar arasinda olmustur. Topkapi sarayini fatihin istedigi sekilde cizmeyen mimarin elini kesmistir fatih. Kadinin fatihe ayni cezayi vermesi ne kadar dogrudur dusunulur zira fatih padisah gibi padisahtir(yavuz kadar olmasa da) ki muhafazidin emirlerini(sozlerini) hice sayarak(veda hutbesi) kardes katlini seyhulislama baskiyla onaylarmistir.

    inanca karismama olayi ise osmanlinin gayrimuslimlerden aldigi vergi yuzundendir ki osmanli ekonomisi(hazinesi degil) bu vergilere dayaniyordu.

    Osmanli emperyalist degildi en buyuk hatasi da buydu

    Abdulhamid dedigimiz adam "vatan, Türk,hurriyet" gibi kavramlari yasaklamis ve vatan sairi namik kemali surmus bir adamdir. Toprak kaybetmeme olayi ise hikayedir 93 harbinde ruslar belamizi gibmistir 2 koldan.

    31 mart olayini cikaran abdulhamid ile ayni kafada ki ummetcilerdi, ittihat ve terakki ise osmanlinin Türk oldugunu hatirlatan, ulkesi icin seve seve her cephede olen subaylarin olusturdugu yegane cemiyetti
    ···
    1. 1.
      0
      atatürk düşmanından sonrasını okumadım Ulu önder Atatürke saygım sonsuz
      ···
    2. 2.
      0
      2 olarak facebookum yok pnp inanca karışmaması kuranda kimsenin inancına karışılmamasına kuranda yazıyor ' sizin dininiz size benim dinim bana' şimdi çıkcam yarın geniş çaplı analiz yaparım
      ···
   tümünü göster