/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +43 -23
    Osmanlı devleti hakkında bilinmeyenler

    • Osmanlı Devletin de, çoğu zaman zenginlerin zekat ve sadaka verecek fakir insan bulamazlardı.

    • Osmanlı Devletin de adeletin en temel prensip olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın, bir yahudi tüccarın kolunu haksız yere kestirdiği için, aynı cezaya mahkum olduğunu ve son anda tacirin bu hakkından vaz geçmesi sonucu kolunu kesilmekten kurtarmıştır.

    • Osmanlı Devletinin küçük bir beylikten, 10 milyon km kare genişliğinde bir toprak büyüklüğüne ulaşmıştır.

    • Osmanlı da örf ve adet kelimesi hayat nizamı yerine kullanılır, ve herşey edep ve adap çerçevesinde yapılırdı.

    • Bulunduğumuz toprakların Osmanlı toprakları olduğunu ve kurtuluş savaşımızın yine Osmanlı Devletinin desteği ile başlamıştır.

    • Osmanlı Devletinin fetih yaptığı hiç bir bölgede kadın, çocuk, yaşlı ve kendisine karşı savaşmayan hiç bir kimsenin kılına bile zarar vermezdi.

    • osmanlı devletini hayatı boyunca, hiç bir vatandaşının inancına karışmaz ve herkesi kendi inancında özgür bırakırdı.

    • 2. Abdülhamid Han'ın, o gün Osmanlı toprağı olan, bugün işgal altındaki Filistin topraklarını satın almak isteyen ve bunun karşılığında tüm Osmanlı Devletinin borçlarını ödemeyi taahhüt eden Yahudilere bu toprakları satmamıştır.
    • **Ardından gelen ve 2. Abdülhamid Han'ın tahtan indirilmesine sebep olan 31 Mart ayaklanmasının bir çapulcu ayaklanması olduğunu ve işi organize edenlerin içinde Yahudilerin de olduğunu biliyor muydunuz?..

    ÖNEMLi EDiT; Kendi tarihinizi neden bu kadar inkar ediyosunuz anlamış değilim bakın ingilizlere , fransızlara onlar osmanlıdan daha barbardı ama damlar atalarına laf söyletmiyolar bizde ise buna gerek yok biz kendi kendimizi gibiyoruz zaten kendi tarihimize kara lekeler sürüyoruz osmanlı tarihi demek türk tarihi demek osmanlıyı en çok eleştirenlerden biride atatürktür ama onunda osmanlıda beğendiyi (bkz: atatürkün beğendiği osmanlı padişahları) şeyler vardı unutmayalımki atatürk cumhuriyeti kurarken (minyatür sanatı) mimarisini (camiler, hanlar, hamamlar, köprüler), bilim-sanat insanlarını (Piri Reis, Mimar Sinan vb) vb özelliklerini benimserken; siyasi yapısını (sultanlık), hukuk sistemini (şer’i hukuk), bağımlı ekonomisini (kapitülasyonlar), dış politikasını (sürekli genişleme), Türklere yaklaşımını (diğer unsurlara göre Türklerin dışlanması), kadın konusuna bakışı (kadının ikinci sınıflığı) vb. reddetmiştir.
    ···
   tümünü göster