/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +10
    polisine alıcağına askerine alsaydı 1 dünya savaşında gibilmiş tavuk gibi kalmazdık belkide
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      Asker, polis ayırıcısı geldi gene, usta biz ayakta kaldık her cepheyi almadık doğru ama en önemli cephe olan çanakkaleyi aldık mı aldık. Avustralya macaristanında kazanması lazımdı. Onların kaybetmesi bizimde kaybetmemiz anldıbına geliyor.
      tüm dünyaya 4 ülke kafa tuttu napalım. Rusya yı yendik, amerika gelince kaybettik.
      Araştırmadan sallama.
      ···
    2. 2.
      +3
      Kurtuluş Savaşı'nda 15 yaşındaki çocuklar gittiğine göre, polisler de pek tabii katıldı. Araştırmadan işkembe-i külahtan sallama.
      ···
    3. 3.
      +3 -1
      oglum siz gerizekalımısınız ya. savaş çıktığı zaman polis mi asker mi daha etkili savaşır cephede ? ayrıca dediklerinde yalan yanlıış şeyler aq. biz rusyayı falan yenmedik. hatta adamlarda devrim olmasa sivasa kadar alıcaklardı muhtemelen. almanya yenildi avusturya yenildi diye bizde yenilmiş sayıldık diyede bişey yok aq. savaşa giriyosan kendine güvenerek ben gerekirse hepsiyle savaşarım diye girersin. savaşıcak gücün olmadan başka ülkelere güvenip girersen sonuç hüsran olur. el gibiyle gerdeğe girilmiyo
      ···
      1. 1.
        0
        dıbına kodumun salak herifi. Sen savaşta tabancaların ne işe yarayacağını sanıyorsun? Ne gibime burada bir şeyler biliyormuş havasına giriyorsun.

        Tabanca savaşta bi gibime yaramaz. Kaldı ki o dönemin silahlarında poligonal yiv-set teknolojisi yoktu. Geleneksel açılıyordu. Savaş, mavzerlerle (Mauser), onların sürgüleriyle kazanıldı.
        ···
      2. 2.
        0
        ya kardeşim polisine yatırım yapıcağına askere yapsaydı demeye çalışıyorum. yıldırdınız beni ananızı gibeyim be
        ···
      3. 3.
        0
        Hayır, öyle demeye çalışmadın. Olsaydı anlardik, terket bu başlığı huur çocuğu.
        ···
      4. 4.
        0
        edebiyat öğremeni panpabiz savaşa istekle girdik daha önce itilaf devletlerine istek attık fakat fransa ve ingiltere tarafından reddedildi sonradan yine almanyayla savaşa girmeyi biz istedik
        ···
      5. diğerleri 2
    4. diğerleri 1
   tümünü göster