/i/Tespit

  1. 1.
    +9 -1
    Bu konuya bu kadarcık rez yetmez ama bir part daha yazayım belki olay ilginizi çekerde bir şeylerin farkına varırsınız.

    Şimdi açıklık getirmemiz gereken ilk şey Gölcükte 2 hafta süren dalış yasağıydı. Ayrıca hocamında doğruladığı seste burada anlam kazanıyor.

    Acaba Gölcükte ne olmuştuda Dalış yasağı başlamıştı? Neyi görmememizi istiyorlardı?
    O depremden sonra sudan çıkan balık ağları neden yanmıştı? Yanık insan cesetlerini neden sakladılar?

    Başlayalım arkadaşlar

    önceki entrylerimden birinde size bir harita vermiştim iki fay hattın karşılaştırıyordu. Ve bunlar için ikiz fay hatları ifadesini kullanıyordu. Bu fay hatları Kuzey anadolu fay hattı ve san andreas fay hattıdır san andreas Amerikada bulunur ve önemli şehirlerden geçer. Olası bir deprem ABD nin ekonomisine çok büyük zararlar verebilir.
    http://fotocdncube.gazete...2014/08/25/--1018147.Jpeg

    Yavaş yavaş konuya giriş yapalım arkadaşlar.
    Şimdi Gölcükteki dalış yasağı hakkında herkesin kafasında bir soru işareti oluşmuştur umarım. Şimdi onu bir çözümleyelim.

    Konunun başında bahsettiğimiz makine fay hattında dengeli bir şekilde kullanılarak yavaş yavaş fay hattının enerjisini boşaltma kabiliyetine sahiptir. Amerika bu silahı belki masum bir amaçla belki binlik üzere bir amaçla bizim ülkemizde bulunan kuzey anadolu fay hattında deneyerek binlerce insanın ölümüne sebep olmuştur.
    Peki bunun Amerikaya ne faydası olur diyeceksiniz. Çok basit. Amerikanın california eyaletinde bulunan san andreas fay hattını güvenli bir şekilde normal düzeylere getirmek. Yani depremin enerjisini almak.
    Bildiğim kadarıyla olayın nasıl gerçekleştiğini ve daha sonra babamın zamanında gölcükte görev yapmış bir komutanla olan kısa diyaloğunu yazacağım.
    ilk entrymde demiştim ya
    vatandaşlardan biri yere bastığında sünger gibi bir zemin hissediyormuş. He işte onu şimdi aklınızda tutun.

    O gece dış güçlerin askerleri Süleyman demirelinde bilgisi dahilinde Gölcüğe deniz altıyla girdiler. Ve fay hattına iyice yaklaştılar. Daha sonra yavaş yavaş makineyi çalıştırdılar. Başta herşey iyi gidiyordu gün boyunca hafif sallantılar vardı. Ama bunu HAARP kaydetmiyordu çünkü 16 ağustos günü saat 20:00 sularında makinenin fişi çekilmişti. Bizim de o güne ait elimizde bulgularımız yok. Çünkü elimizdeki bütün deprem ölçüm aletleri o sarsıntıda kırılmış(!).
    Neyse konuyu dağıttım devam edeyim. Gün boyu devam eden küçük küçük enerji açığa çıkarmaları gecede devam edecekti.
    Saat 3 sularıydı. Makine birden ısınmaya başladı. Kontrolden çıktı. Çok büyük bir gürültüyle makine patladı. Hem de Fay hattının tam dibinde oldu bu olay. VE KÜÇÜK KIYAMET KOPUYORDU. iNSANLAR UYKULARINDAN UYANIYOR. KORKULARINDAN ALTLARINA KAÇIRIYORDU. ANNELER ÇOCUKLARINA KOŞUYOR. BAZILARI iSE CAMLARDAN ATLIYORDU.

    Ayrıca o dönemde depremle alakalı yapılan açıklamalardan biri depremin büyüklüğüydü.
    önce 6.7 gibi komik bir rakamla bizi kandırmaya çalıştılar daha sonra kendilerine gelince hemen 7.4 olarak ayrı bir yalan uydurdular.

    Madem bu deprem 7.4 tü. O zaman senin 9 (8 de olabilir) depremine dayanıklı donanma komutanlığın niye yıkıldı. 9 depremine dayanıklı Tüpraş rafinerinisinde bulunan 16 tanktan neden sadece birinde yangın çıktı.
    Olay çok farklı beyler bizi yıllarca uyuttular.

    REZ GELiRSE DEVAM EDERiM
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      Kardeşim sen bi fay hattının enerjisini denizaltına sığan bi makineyle alamazsın. Bunu Amerika da yapamaz.
      Ayrıca ışık görülmesi normal bi şey. Buna deprem ışıkları yada deprem ateşi gibi bi şey diyolardı belgeselde. Henüz sebebi bilinmiyo ama büyük depremlerde hep gorulen bi şey bu.
      Ülkede deprem olması gayet normal. Levhaları biraz incelesen görürsün zaten.
      Bide san andreas fay hattıyla bizimkinin ne alakası var onu çözemedim ben. Tamam benziyolarda ne alaka yani. Onu bi açıklarsan sevinirim
      Edit: Deprem ışıklarını şimdi araştırdım buna neden olan şey, kayaların sürtünme sırasında yüksek miktarda elektrik üreterek bu elektriğin atmosferde ışımalara yol açmasıymış.
      Edit2: Levhaların kayma yönüne bakarsak iki fay hattının şekil haricinde bir benzerliği yok.
      Ulan merak ettim okuyayım dedimde bilgin çok ekgib be kardeş.
      ···
   tümünü göster