/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    ya benim merak ettiğim şu. tamam dinleri reddediyor ateizm. o kabul. ama yaratıcıyı neden reddediyor? ben bu sorunun devamında şunu ekliyorum. evet evren belki de bigbang teorisinin bize anlattığı şekilde oluştu. ama herhangi bir maddesel ya da zamansal kavram ortada yokken bigbangin oluşmasını sağlayan madde ve anti-madde nerden geldi? bu soru ateizmi kitliyor. ama eğer her şeyi yaratan bir yaratıcı varsa onu kim yarattı? bu soru da bizi kitliyor. eğer beyniniz yanmadıysa bi açıklayın aq.
    ···
    1. 1.
      0
      yukarıdaki entryde bu konunun neden aklımıza yatmadığını açıklamaya çalışmıştım.
      Bir de buna göz atarsan iyi olur:
      http://www.youtube.com/watch?v=eEstEIrkO-Q

      valla panpa zahmetten kaçmaktan değilde sende en bilinmez konuyu sordun o konuya çok cevap bulamıyorum ama sana şöyle açıklayayım.
      Sherlock holmesin bir sözü vardır bilir misin?
      'imkansız olanı elediğinde, her ne kadar olasılık dışı gibi görünse de, elinde kalan gerçektir.'
      şimdi ben sana iki seçenek sunacam sende bir karar verecen tamam mı?
      Ben sana diyorum ki evren tesadüfler eseri genişledi patladı bütün malzemeler maddeler oksijen azot vs vs hepsi yaşama elverişli bir şekilde birleşti ve dünya yine tesadüfler eseri soğudu katılaştı bazı yerlerde 2 hidrojen 1 oksijen birleşerek suyu oluşturdu bu suyun içinde bir canlı oluştu. Tabi bu sırada hala tesadüfler devam ediyor. Daha sonra bu canlı değişim geçirdi. Biraz suda gelişti. ilkel bir canlı olmaktan kurtuldu. Karaya çıktı. Sonra maymun gibi komplex bir hayvana milyonlarca yıl süren bir evrimle dönüştü. sonra yine tesadüf eseri aklı gelişmiş canlı olarak bizler olduk vsvsvsvvsvs diye anlatsam bana ne dersin?
      ya da ben sana desem ki Bizi Allah yarattı. ve biz şu anda Mekansızlığı ve zamansızlığı düşünemediğimiz gibi Allahın nasıl başının ve sonunun olmadığınıda anlayamıyoruz.
      Sence hangisi mantıklı olur?
      valla verebileceğim tek cevap bu sanırım.
      ···
      1. 1.
        0
        o kadar yazdım pekekent insan bi zahmet edip açıklar aq :(
        ···
   tümünü göster