/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +4
    ismet inönüyü atatürkte sevmezdi hatta kendisinden uzaklaştırmak istemiş ve vasiyet namesinde ismet inönüye dikkat edilmesi gerektigini yazmış ve ismet inönünün çocuklarının egitimin devlet tarafından karşılacagını ismet beyin bunu konuda endişelenmmesini söyleyip itinalı bir şekilde ismet e uyarı vermiştir, ancak ne yazıkki atatürk ün endişeleri haklı çıkmış ve ismet inönü bütün rakiplerini çabucak ezip parti liderli olmuştur tıpkı lenin in kominist partiden stalin i uzaklaşırmaya çalışması ama o ölünce hemen sıtalin in bütün güçlü rakipleri öldürtüp başa geçmesi gibi olmuştur.

    atatürk kendisine sonuna kdar inan bir ülkenin lideri iken bile tehdit olarak gördügü ismet bey e karşı hiç bir şey yaptırmamış ve demokrasi yanlısı olmuştur istese partiden ata bilirdi ama atamız her zaman demokrasi yanlısı olmuştur.

    ama ismet beyin en büyük başarısı ve takdir edilmesi gereken diplomatik başarısıdır çok iyi bir diplomattır 2 dünya savaşında hitler bize katıl ingilizler gelin bize katılın diye diye savaşın sonunu kan dökülmeden ismet bey getirmiştir tarihin en iyi diplomatlarından dır ama asla bir devlet adamı olamamıştır atatürk bir devletadamıdır ama diplomatik işlere hep ismet bey i göndermiştir. o yüzden yigidi öldür ama hakkını yeme.
    ···
    1. 1.
      +2 -5
      Peki panpa sırf meraktan soruyorum Tuncelide millet şeriat dedi diye kangren olmuş kolu keser gibi köyleri vakum bombalarıyla bombalatan GaziPaşa ülke geleceği için böylesi önemli birini nasıl rahat bırakır
      ···
      1. 1.
        0
        birincisi ismet inönü, nün atatürkü endişelendiren tarafı hırsı idi herkezin kendikontrolünde olmasını istiyordu bir koltuk sevdası vardı atatürk bunu farketti ama ülkesi için savaşmış bir asker ve iyi bir diblomat olan ismet bey e sagdece üstü kapalı ilkazda bulumuştur fazlasını yapmamıştır tarihtende gördügümüz gibi, örnek lein sıtalindeki hırsı farkedip ölümüne yakın uzaklaşmıştır ama partiden filan atmamıştır ve sitalin lenin öldükten sonra bütün partilileri öldürtmüştür ve sovyetlerin başına geçmiştir.

        ikincisi dersim bir başkaldırı yada isyan degildir ülke kurma gayretidir dersim aşiretleri tek birkişi altında toplanıptürk askerini öldürmüş ve özerkliginiilan etmiştir, konu vatan topragı ve türk askerinin canı olunca mustafa kemal şimdiki palavracı siyasetçilere benzemez hepsini kafasını uçurtmuştur kısaca vatan topragını savunmuştur.

        a bde şeriat istemektitek suçları yalanına gelelim osman zamanındaşeriat varmıydı ? vardı ama dersimliler şeriat olan ortamda isyan edip osmanlının hakimiyetni tanımayoruz diyip isyan etmiştir osmanlı ne yapmıştır istanbuldan birordu göndermiştir fakat 10 bin zaiyatla geri çekilmiştir sonra gene ordu toplamış ve zarzor dersim isyanını durdurmuştur yani işin özü şeriat inkilap osmanlıcılık vvsvs yalan dersimlilerin tek derdi devlet kurmaktır başlarındada kürtler vardır alevi malevi ayagıda çekme burda bize.

        şeriatın savunucusu 10 bin osmanlı askerini öldüren dersimliler hem osmanlıda vatan haini hemde t.cde vatan hainidir kürtten farkı yoktur hatta isyanın başındaki kişiler kürt alevilerdir.
        ···
    2. 2.
      +2 -1
      Haklısın pampa. Hatta Atatürk'e masonlardan teklif gelmiş bizimle ol merkez isviçre'de falan diye ama Atatürk kabul etmemiş "Ülkemin kaderini sizin elinize bırakmam. Pılınızı pırtınızı toplayıp gidin buradan"deyip onları ülkeden kovmuştur. Bu yüzden masonlar Atatürk'ü karaciğerinden zehirleyerek öldürmüştür. Atamız öldükten hemen sonra masonlar ismet inönü tarafından ülkemize getirilmiştir. Yani ismet inönü masondur. Atatürk'ü öldüren de masonlardır.
      ···
      1. 1.
        +1
        haklısın osmanlı zamanında kurulan mason locaları çok güçkazandı osmanlı iyice borçlanınca avrupaya iyice nufuzunu arttılar 1 dünya savaşı sonrası rakipsiz ve güçlü iken atatürk hepsini türkiyeden kovmuştur ama ismet bey hepsini atatürk öldükten sonra geri çagırmıştır ve mason localarınıyeniden mührünü kırıp açtırmıştır. atatürkün masonlara karşı ani tavrı çok keskin olmuştur buda masonların atatürkü çok kızdırıcak bir teklif yapmış olmalarını güçlendiriyor.
        ···
    3. 3.
      0
      Kominist ve Sıtalin'den sonrasını maalesef okudum.

      Stalin kendine muhalifleri Büyük Temizlik'te temizlemiştir. Ki bu olay 1935-1936 yıllarında başladı.

      Stalin'in yükselişi daha farklı oldu.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster