/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +5
    islamiyetten önce Tek Yaratıcıya iman etmek gerekiyordu peygamberler de mucizeler gösteriyordu Allah'ın adını bilememek ile ilgisi yok tek yaratıcıya inanman peygamberi dinlemen yeterdi.
    ···
    1. 1.
      -1
      Gelen peygamber hangi dini öğretiyordu topluma değiştirilmiş dediğiniz dinleri değil herhalde. sonradan gelicek olan dinide kullanamaz hangisini kullandı?her peygamberim diyen insana inanıcak mı kitap gelmeyen toplumlar
      ···
      1. 1.
        +1
        Her peygamberim diyene inanmıyor dediğim gibi mucizeler gösteriyorlar açıklıyorlar dinlerine isim verilmiyordu iman esaslarını kabul edenler doğru yola giriyordu inkar edenler kötü yola giriyordu.
        ···
      2. 2.
        -1
        Biz size soruyoruz kuran niye gökten inmedi diye sizde o zaman peygamberimize büyücü derdiniz diyorsunuz.he yani 180 bin peygamberin hepsine mucize geldi kimse büyücü demedi.bi tek sizinkine diyeceklerdi.
        ···
      3. 3.
        +1
        Kur'an niye gökten inmedi diye sorduğunu görmedim. Peygamberimize büyücü denilmemesi diye bir şey de mümkün değil Kur'an her olaya bağlı olarak inen ayetlerden oluşmuştur islam'ın tebliğ metodu böyledir Allah böyle göndermiştir. 180 bin değil 124 bin peygamber veya 224 bin peygamber vardır. Her peygamberin o dönemde elçi olduğunu ispatlaması için mucize gerekirdi ve zaten çoğuna inkar eden kişiler büyücü demiştir çoğu da bunun büyü olmayacağını anlayıp onlara iman etmiştir.
        ···
      4. 4.
        0
        bizim inanmamız için de mucize gerekli değil midir o halde?

        Hadi Kuran'daki mucizeleri kopyalayıp gönder bekliyorum.
        ···
      5. 5.
        0
        6:7

        Sana Kitap'ı kağıtta yazılı olarak indirmiş olsak da, elleriyle ona dokunsalar, inkar edenler yine de, "Bu apaçık bir büyüdür" derlerdi.

        Ben soruyorum demedim kur andan örnek verdim.180 bin 124 le 224 arasında değil mi amk neyin itirazını yapıyorsun. tahmini değer işte.
        ibrahim veya adem bunlara ne gibi mucize geldide onları peygamber sayıyorsun yada ibrahim topluma ne gibi bi mucize gösterdide ona inandılar
        ···
      6. 6.
        0
        ibrâhim aleyhisselâmin mübârek vücûduna ateş tesir etmedi. Nemrûd onu atese attığında Allahu teâlâ; "Ey ates! ibrâhim üzerine serin ve selâmet ol!" buyurunca ateş onu yakmadi.
        .Cansız olan, parça parça edilmiş ve parçalari ayrı ayrı yerlere konmus olan kuşlar (dört kuş), ibrâhim (as)' in çağırması üzere yeniden dirilmişlerdir.
        .ibrâhim (as)'in mûcizesi ile taşlar kömür gibi yanmışır. Rivâyete göre ibrâhim aleyhisselâm Şam tarafina hicret ettiğinde çayırlık, çimenlik bir yerde konaklamıştı. Orada yakacak hiçbir sey bulamayan, bulduklari az bir seyle ihtiyaçlarını karşılayamayan ahâli, durumlarını ibrâhim aleyhisselâma anlatti. ibrâhim (as) taşlari toplattı ve kömür gibi yaktı. Bu mûcizeyi gören pekçok kimse îmân etti.
        .Bâzan yırtıcı ve yabânî hayvanlar ibrâhim (as)' la beraber giderler ve dile gelerek gâyet açık bir şekilde onunla konusurlardi. Bir defâsinda, hanimi hazret-i Hacer ve oglu ismâil'le görüsmek ve onlari ziyâret etmek için Mekke'ye gitmisti.Şam'a geri dönüsünde birçok yabânî hayvan, ibrâhim (as) ile berâber yürüyüp, onunla açikça konustular.
        .ibrâhim (as) duvarların ve dağların arkasını da görürdü. Bu mûcizesi Mısır'a gittiginde zevcesi hazret-i Sâre'ye musallat olmak isteyen zamânin krali Firavun, hazret-i Sâre'yi sarayina alinca, Ibrâhim (as) disardan içeriyi seyretmistir. Sarayin duvarlari ona cam gibi olmus ve gözünden perde kaldirilmistir. Böylece hazret-i Sâre'ye el uzatmaya kalkisan Firavun'un ellerinin kuruyup, ayaklarinin tutmayarak yere yikildigina sait olmustur.
        .ibrâhim (as) bastığı tasin üzerinden agaç bitip yeşermistir.Bu istek dîne dâvet ettiği bir beldenin ahâlisinden gelmiş, duâsi üzerine mûcizeyi göstermiştir.
        .ibrâhim aleyhisselâmin oturdugu yerden güzel kokular yayılırdı. Ayrılsa bile, senelerce güzel kokusu oradan çıkmazdı. Hazret-i ismâil de babasının evine gelip gittiğini, onun kokusundan anlamıştı. ibrahim'in mucizeleri de bunlardır. Hz. Adem de ilk insan olup Hz. Havva ile birlikte şahit olmuşlardır ve oğullarına anlatmışlardır. Hatta Habil Kabil hikayesinde de Allah'ın onların getirdiği mallarını göğe yükseltmesi de mucizelere giriyor.
        O Kur'an'daki ayet de inkar edenlerin ne kadar kör olduğunu anlatmak içindir Kur'an kadar üstün edebiyatlı bir kitabı okuma yazma bilmeyen biri tam olarak Kur'an'ı gösterse bile inanmayacaklarını göstererek onların inkar seviyesini de göstermiş oluyor.
        @fingers Sen kendine cevap vermişsin bile sonra da demişsin ki Kur'an'da istediğin kadar mucize göster hiçbirine inanmayacağım. Bunun için seninle tartışmaya girmeme gerek yok.
        Tümünü Göster
        ···
      7. 7.
        0
        Copy-paste bu mu saygın git kendi düşüncelerini yaz.
        ···
      8. 8.
        0
        @10.1.6

        Okumak istersen

        http://www.mucizeyalanlari.com/

        Kamer suresinin 1. ayetini son ayetine kadar olan ayet sayısı 1969 yapıyor.ALLAHU AKBAR. MUCiZEEEEEEE.

        Kuran'da 365 tane Gün kelimesi geçiyor ALLAHU AKBER!!! MUCiZE!!!

        6 saati unuttular heralde :D :D
        ···
      9. 9.
        +1 -1
        Copy-paste olan tarafı Hz. ibrahim'in mucizeleridir ve sen de onları sordun sana zararı mı oldu.

        @fingers kardeşim inanmıyorsun dedim zaten gün kelimesi 365 defa geçiyor evet ama gün kelimesine saati neden eklesinler basbayağı gün diyor mucizeyi bile anlamsız yollarla inkar ediyorsunuz o mucize yalanları sitesi ise baştan aşağı inkar etmeye odaklı bir site ne derse inanırsınız zaten dediğim gibi tartışmaya gerek yok sen istediğin kadar inkar edebilirsin zorlama yok.
        ···
      10. 10.
        0
        Sümerler de derdi bir yıl 365 gün diye. HAHAHAHAHA :D

        site ne derse inanırsınız diye beni eleştiren MÜSLÜMAN kardeşim.Sen kendin saydın mı 365 kere yevm kelimesinin geçtiği yoksa sen de bir sitede mi okudun?

        Ben Kuran'ı Arapça indirdim word olarak. Sonra arapça olarak yevm kelimesini arattım ve 26 tane falan buldu.
        Yevm yevmil yevmün gibi bir sürü harekelerle bağlanmış kelime olabilir bu yüzden 26 tane bulmuş olabilirim. Aynı şekilde bu mucizeciler de bilgisayardan bakıyorlar bunlara. Yani hata oranı yüksek. Ancak kendin açıp saymalısın.

        Beni sitedekine inanmakla eleştiren kör zihniyetten başka bir şey değil seninkisi.

        Ayrıca Aya ilk insanın çıkması mucizesini o siteyi hiç keşfetmeden kendim çürütebilmiştim.O sitede yazılan hiçbir şeyi de okumadım.Tam okumaya başladım zaten x y'nın söylediklerini çürütmeye çalışmış olduklarını görünce kapadım siteyi.

        inkar ettiğimi nereden çıkardın? Müslüman biri olarak müslümanları eleştiriyorum ben burada.Çünkü çok fazlası körü körüne inanıyor. Mesela senin gibiler.
        ···
      11. 11.
        0
        Ben inkar etmiyorum bilhassa sorguluyorum körü körüne inanmıyorum. El yevm , yevm ve yevmen kelimeleri ile birlikte toplam 365 oluyor hepsi yevmin tekil halidir normal yevm yazınca fazla çıkıyor eleyince de 365 oluyor. inkar etmek istiyorsan inkar et ama bizim inancımıza da karışma.
        ···
      12. 12.
        0
        kendin elle mi saydın yoksa bir sitede mi okudun onu söyle. Ayrıca yazımı da okumamışsın. inkar ediyor diyorsun hala. Bana göre de sen inkarcısın kardeş.
        ···
      13. 13.
        0
        Kendim aklımızla saydım ve sen hala inkar ediyorsun hak yok deizm dediğini görmüştüm sitede okuduğum yok saydım ilk önce kelimeyi arattım çoğul olanları çıkarttım 365 çıktı.
        ···
      14. 14.
        0
        Hak yok deizm doğru dediğimde yaptığım ironiyi anlayamamışsın. Anlamanı da beklemezdim.
        Diyelim ki deizm hak o zaman napacaksınız şeklindeydi o.

        Ayrıca helal olsun saydıysan,ben de arattım ama 26 tane çıktı. Yanlış yöntem uyguladım demek ki.

        Ayrıca mucizeleri inkar edince Kuran inkar edilmiş olmuyor dostum. Mucize saçmalıklarını adam gibi dini kaynaklarda bulamazsın.

        Allah'ı inkar etmek ile mucizeyi inkar etmek çok farklı şeyler.Ben kendim saymadığım sürece inanmam o mucizecilere. Açarım kendim sayarım elimle tek tek gerekirse. Seneye ramazanda hatim yapacak olursam yevm kelimelerini not alarak yaparım olur biter.Zor bir şey değil.Ben başkalarının söylediklerine körü körüne inanacak kadar bağnaz birisi değilim ne yazık ki.

        inkar etmek istiyorsan et bizim inancımıza da karışma diyon da inancına karıştığım falan yok. Bana göre de sen inkarcısın. Mucize saçmalıklarına olmayan şeylere inanıyorsun. Kuran'ı olduğu gibi kabul etmiyorsun. Hadi bakalım inkarcı seni.

        Birisini inkarcı ilan etmek ne kadar kolaymış öyle ya.
        ···
      15. diğerleri 12
    2. 2.
      +1
      Kardeşim hiç bir peygambere bir isim üzerinden din gelmemiştir sonradan isim verilmişstir yani asılıda geldiğinde allah"ın şartları (kurallaarı olarak geliyor)
      sadece kitap gelmemiştir onlara anladınmı...
      ···
   tümünü göster