/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +131 -2
    Bundan 2 sene öncesiydi yanlış hatırlamıyorsam, o zamanlar Nişantaşı Migros'ta kasiyerlik yapıyorum. Akşam 6 - 10 arası part time... Sabahtan okulum olduğu için çalışmaya fırsatım olmuyordu ben de o saatlerde iş başı yapıp aylık 600 TL para alıyorum. Çalışan arkadaşlar bilir özel sektör adamı kurutana kadar çalıştırır. Hele bir de okuyorsan iş daha zor.

    Neyse konuya dönelim saat 6.30 - 7 gibi dükkan bir dolar beyler ki ne dolar. Kasanın önündeki sıralar şarküteri reyonuna kadar uzamıştır bilirim. işte o saatlerde geçir Allah'ım geçir iflahımız gibilir.

    Yine öyle bir durumdayım, koskoca migrosta 2 kasa açık sadece müşteriler zebellah gibi yükleniyor. Çalışa çalışa cıvkımız çıkmış ama acımıyorlar... Akın akın geliyorlar aq. Bir de bunların içerisinde çok kıl olan tipler var beyler. Öyle normal insan değil bu dıbına koduklarım. Sadece sabahtan akşama şirkette ezilirler, sonra iş çıkışında gelip kasiyeri ezmeye kalkarlar. Hayat amacı budur bu gavatların.

    işte o zebellah saatlerinde aynen böyle bir gavat geldi kasaya. işleri de hızlı yapıyoruz ki insanlar beklemesin. Geçirdim bunun malları, 29.99 tuttu toplam. Çok şansa aq hani 29.97 falan tutsa veririm 5 kr laf etmem de 99 tutmuş. aldım bundan 30 lirayı fişini uzattım sıradaki müşteriye geçtim haliyle. Bu gavat bana bakmaya başladı. (Bu arada beyler şunu da izah edeyim 1 kr ların yapımında kullanılan metallerin pahası 4 kuruşa tekabül ettiği için bazı açıkgözler 1kr ları toplayıp eritip satmakta ülkemizde. Bu da haliyle piyasada 1kr sıkıntısına yol açıyor, kasada da bu yüzden bulunmuyor.). Neyse bu gavat baktı baktı ağız büktü falan. Sonra eğildi dedi ki "Sence de para üstleri hayat gibi olmamalı mı ??". dıbına kodumun çocuğu bir de felsefe yapıyor kasada. Anlamadım dedim amk. Bu gavat dedi ki "1kr ekgib verdin". Dedim ki beyfendi böyle böyle kasada 1 kr yok o yüzden veremedim kusuruma bakmayın. Ama illa para istiyorsanız 5 kuruş verebilirim. Yok dedi bu gavat ben 1 kuruş istiyorum bana 1 kuruş bul. Dedim yok nasıl bulayım. Bir yandan sıra zaten arkadan zütümüze vuruyor, az daha zorlasa girecek, bu gavat da yok illa 1kr istiyorum diyor.

    işte o anda beyler Hz.isa gibi bir anda kurtarıcım yetişti. Bu gavatın arka sırasında bulunan eleman adama doğru eğildi (eleman en fazla 20-22 yaşında), 40-45 yaşındaki bu gavata :

    "Beyfendi 20 tl vereyim, gibtirip gidin buradan bir daha gelmeyin!" dedi kısık bir sesle.

    Beyler şok oldum amk. Bu gavat bir dumur oldu, kem küm etmeye başladı yok ben işin parasında değilim yok kusura bakmayın falan diye sonra kafasını eğdi zütüne baka baka kaçtı.

    O elemana buradan sesleniyorum "Kardeşim o gün bana yaptığın iyiliği asla unutmayacağım. Umarım başka bir zaman karşılaşırız da sana olan borcumu bir şekilde öderim."
    ···
   tümünü göster