/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +10
    Fermantasyon (mayalanma) aşamasında gaz salınımı yapar ağzını çok sıkı kapamayın, ayrıca buzdolabına koymayın mayalanmanın olabilmesi için oda sıcaklığı şart frontal lobunu gibtiğimin moronları.

    ek: Ayrıca, fermantasyon aşamasında maya, şekeri; CO2 ve bir miktar H2O'ya dönüştürür. Şeker miktarı ne kadar çoksa ortaya çıkacak karbon dioksit miktarıda o denli çok olacaktır. Dolayısıyla, Maltana'daki şeker miktarı fazla olduğundan ortaya yine fazla miktarda karbon dioksit çıkacağı anldıbına gelir. Şişenizin patlamasını göze almak istemiyorsanız daha büyük (ağzını da kapatabildiğiniz) bir kutuya aktarabilirsiniz.

    ek2: makarnanın içeriğindeki mayanın saccharomyces cerevisiae olup olmadığını bilemiyorum.Şayet içeriğindeki maya ekmek mayası dahi olsa, sonuçta elinizde alkollü bir içki olacaktır ama tat olarak birayla uzaktan-yakından ilgisi olmayabilir. Yani bu demek oluyorki; ekmek mayasıyla bile alkollü bir içki yapabilirsiniz. Diğer taraftan, işinizi sağlama almak istiyorsanız, gidin aktarlardan, eczanelerden ya da bulabilirseniz marketlerden bira mayası alın . Eczanelerden granül bira mayası deyin anında verirler. Ucuz ve bol miktarda bira içmek istiyorsanız, az bir şey uğraşın, çabanıza değecektir.

    ek3: Bira mayası, bira yapımı haricinde sağlık için de çok yaygın bir şekilde kullanılır. B grubu vitaminler, krom, magnezyum, demir, çinko, fosfor ve selenyum gibi minerallerden bol miktarda içerir. Hatta amlıların dikkatini çekmek isterim; göğüs büyütücü bir etkiye sahip olmasının yanı sıra anne sütünü de arttırır. Eczanelereden çekinmeden granül bira mayası alabilirsiniz.
    ···
   tümünü göster