/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +5 -1
    16 mart beyazıt katliamı (türkeş tarafından emrin verildiği kanıtlandı artık)
    bahçelievler katliamı
    maraş katliamı

    bir alevi bir milliyetçi insan kadar düşük seviyede düşünemez arkadaşım. sen alevisin. sen çok katliamlar gördün. daha görmeyeceğin ne mağlum da o alevi kimliğini unutup soyu kurumuş bizans kırma köpeklerin uydurduğu ülkü ideolojisini alırsın. sen alevisin, sen katliamlarla büyüdün, ezilenden oldun, başkaldırmayı mı unuttun be kardeşim?

    sen gerçek bi solcu olacakken kolaya kaçmışsın

    akıntıyla beraber yüzmek kolaydır, gerçek kahramanlar akıntıya karşı yüzenlerdir

    solcu olmak diyoruz solcu olmak, onurunu korumak. emeğini bi diktatöre kaptırmama kavgası..
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Bir cahil komo daha.. Milliyetçi olmayı ülkücü olmakla eşdeğer görüyor gibik. Ayrıca o alevileri öldüren ülkücüler Türkçülük adına mı öldürdü yoksa islamcılık adına mı ? Baş kaldırmayı mı unuttun diyor bide ya bak dostum Osmanlıya isyan eden Türklerin isyan sebebi Türkmenleri dışlamasıdır yani o dönem milliyetçilik akımı olmasada benliğini koruma duygusuyla hareket etmişler, buna siz faşizm diyorsunuz.Bu örneği niye verdim çünkü Yavuza kadar anadoludaki Türkmenlerin büyük çoğunluğu aleviydi. Aleviler kendi benliklerini en çok koruyan topluluktur kolay kolay alevi olmayan biriyle kızlarını, oğullarını evlendirmezler. Milliyetçilikte benliğini koruma duygusudur .Atatürkü sevmeyen Türk alevisi var mı ? Atatürk ilkelerini biliyorsundur herhalde... Solcu olmak onurunu korumakmış bi gibtir git amk sizin onurunuz abd askeriyle yanyana savaşanlara destek verdiğinizde ayaklar altına düştü.
      ···
    2. 2.
      0
      olm sen neyden bahsediyon. okurken gülme tuttu musaf çarpsın

      lan afedersin de banane yok ülkücük yok milliyetçik yok türkçük hepsi aynı takun laciverti, aklınızca ayrım yapmayın. ülkücülük biraz farklı o da bi bağlamda örtüşüyor diğerleriyle

      benim burda anlatmak istediğim alevilerin o lacivert taklardan zarar görmüş olması, ve bunun da haricinde ideoloji seçerken senelerce bu millette ezilmiş bi halkın başkaldırıcı olması gerektiği.

      bu ülkede alevi bi kimlik kazandı mı ki bu devletin çıkarına iş yapsın? o kadar alevilerin gözüne girmeye çalışıyosunuz yok aleviler gerçek türk yok o yok bu, adam akıllı cem evlerini yapınsana adamlara. bi cami yaptıran 15 sene vergiden muaf kalıyo, bi cem evi yaptırana 15 senede adamı bitirecek masraf geliyo.

      aleviler bu ülkenin bi gerçeğidir, soyutlanamaz. bi alevi milliyetçi olmaz, milliyetçi partilere de sempati dahi duymaz. hep ezildiler, bunun da farkındalar. sence milyonlarca alevi cidden ulusunun devdıbını türklüğe falan mı bağlıyo. şuan milyonlarca alevi sivasta katledildiği o hain saldırıyı anıyor.

      bi gidin olm ülkücük müsünüz nesiniz bi gidin lan
      ···
   tümünü göster