/i/Tespit

  1. 1.
    +11
    Eski zaman filmlerinde anne rolünde ki oyuncular anaç karakterli yuvayı kuran evladına kocasına yemeğini yapan, sıkıntılara göğüs geren bir karakteri olurdu.

    Ama yeni zaman film ve dizilerine baktığımızda o etine dolgun anaç karakteri yavaşça hafızalardan silerek fit alımlı genç anne karakteri gözümüze sokmaya başladılar.

    Tv'den böyle görür kültürümüze böyle işler olduk. Kilolu ünlü kalmaz oldu kiloluyken ünlü olan biri bile hemen zayıflama fit olma derdinde.

    Eski film ve dizilerde çocuk acıktığı zaman anne hemen yemek yapmaya koyulurdu fakat yeni film ve dizilerde çocuk acıktığı zaman eline para sıkıştırılır yemek yemeye gönderilir veya evin dadısı yemeği yapar.

    Eski film ve dizilerde kadın yuvanın temelidir bir arada tutandır aile içi sevgi ve birlik vardır. Ama yeni zaman film ve dizilerde aldatmalar en ufak tartışmada evi terk etmeler gibi yuvaya sahip çıkmayan kadın modeli oluşturulmaktadır.

    Bunlar gibi sayısız örnek verilebilir.

    Bir annelerimize birde yeni evlenen ve evlenme çağında ki hanım kızlarımıza bakın. Yeni dönemde ki evlilikler uzun sürmez oldu kızlar bir makarna dahi yapmayı bilmez oldular.

    Bunların dışında kalan ailenin kemik kültürüyle yetişip ana baba terbiyesini iyi alan kızlarda var ama genel olarak yeni nesilin kültürünü Tvler biçimlendiriyor.

    Kısacası aklımızdan güçlü anadolu kadın figürünü silip çıt kırıldım mız mız anne figürlerini topluma empoze ediyorlar.

    Kadın da çalışmalı kadında evde söz sahibi olmalı ama anne ve anaç olduğunu hiç bir zaman unutmamalı...
    ···
   tümünü göster