/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    ben de diyorum ki madem irade ve akli durum söz konusu neden ceza var. sana özgürlük veriyorum ama bak özgür olursan cezan hazır demek gibi birşey kısıtlama yani. kuranda yazan şeylerin çoğu çelişki içerisinde yorumlayana göre farklılık gösteriyor. tefsir ve meali değişiyor.sen mükemmel bir kitap yazsan dos doğu bir anlamda mı yazardın yoksa kati suretlerdemi. kesinlile inancını sorgulamıyorum. inan bende inanmak için çoğu şeyi araştırma gereksinimi duyuyorum ve araştırdıkça da mantıksızlığı görüyorum. aile ve çevre etkisiyle öğretilmiş dayatılmış şeylere inanıyoruz emin ol ailen yahudi veya hristiyan olsa şu an kuranı değil incili tartışırdık.bu hür iradeden çok çevre etkisiyle gelişecekti.
    ···
    1. 1.
      +1
      Öncelikle kuranı okudum diye yalan atma kardeşim, normal bir ateistsin. Burda kelime oyunu yapıyorsun ben yutmam bunu.
      Söylediğine gelecek olursak sana herşey verilmiş ,gerekli herşey sende mevcut. Buna rağmen sen kabul etmeyip yaratılışını inkar ediyorsan cezalanırsın diyor. Bunu belli kurallara dayandırıyor,o kurallar üstünden gidersen büyük mükafatı alıyorsun şöyle ki:
      Bir adam ülke içerisinde kurallara uymuyor. Para kazanmak için kendisine her özellik verilmiş. Okuyup iyi bir meslek kazanabilir, veya ticarete girip para kazanabilir.Az kazanır ama hak yemeden kazanır. Buna rağmen adam bu özelliklerini kabul etmeyip, kuralları hiçe sayıyor ve beyaz işine giriyor.Hem başkalarının hakkını yiyor,hem zehirliyor,hem kuralları çiğniyor.Bu adam hapis cezası alıyor.
      Bu kişi çıkıp dese ki ben kuralları kabul etmiyorum,ben hızlı yoldan para kazanmak istiyorum. Benim için başkasının zehirlenmesinin önemi yok..Kim takar? veya kim kabul eder?
      Allah bana kulluk edin diyor ama diğer insanlar umrumda değil demiyor. Allah size verdiğim özellikler ve sizi yarattığım için şu kısa ömrünüzde sadece iyi insan olun ve bana ibadet edin,bir iş yaparken beni düşünerek hak yemeyi de düşünerek yapın diyor. Bunları yaparsanız size sonsuz cenneti veririm ,yapmazsanız da işlediğiniz hatalara karşı cehennemi veririm diyor.
      Asla affedemeyeceğim bir günah var o da kul hakkı diyor. Bunun nesi yanlış? hırsız cezalandırılmalıdır dersem çok rahat evet dersin. Peki başkasının hakkını yemeyi Allah neden en büyük günahlardan sayıyor? asla affedemem helalliğini o kişiden almalısın diyor. Buradan bile birşeyler çıkabilir

      Sonuç olarak hiç yaratılmamış olabilirdin, yaratıcı var ise bizi yaratmak onun tercihidir.Bu bir kilit noktası ,bunun cevabı bulunamaz sorgulanamazda,sen bir oyunda karakter yarattığın zaman bu senin isteğinle oluyor. Allahın bizi yaratması demekki kendisini tanımamız ve kulluk etmemizi istediğini gösteriyor.Ama bunun karşılığında bize çok fazla şey veriyor.
      Direk olarak cennet cehennem diye ayırabilirdi insanları, ancak o zaman da insanlar kabul etmeyecekti.Bu yüzden sınava tabi tutuluyoruz.

      Özet olarak kardeşim daha yazmayacam:Allah bizi yaratmayı kendi istedi, yarattı.Herkesin önüne yolları koydu ve iradeyi bize bıraktı. Tüm yolların sonuçlarını biliyor, fakat insan bunu kendi iradesiyle yapıyor.Şunu diyebilirsin hani hayvanları denek olarak deneyen şahıslar olur hareketlerini falan test ederler, sonucu bilmezler sadece testtir bu,demekki Allah da bizim nasıl davranacağımızı bilmiyor test ediyor gibisinden bir soru olabilir akıllarda. Bunun cevabını ben de bilmiyorum ve beynimin kitlendiği tek nokta diyebilirim. Ancak Allah sonucu biliyor, sadece neden böyle olmasını istediğini bilmiyorum. Bunu bulamıyorum,ve kimsenin bulacağını zannetmiyorum.Ya o kadar bilgimiz ve ipucumuz yok ya da cevabı Allah bilmemizi istemiyor. Zaten herşeye yetemeyiz ,aklımız almayacağı yerler var.Bir şeytan dediğimizde kırmızı boynuzlu adam figürü geliyor akla,ama aslında öyle olmayabilir. Belki bir toz zerreciği belki şekilsiz bir taş, belki devasa birşey. Yani insan gördüğü şeylerden figür üretiyor, görmediğimiz bilmediğimiz milyonlarca şey olduğundan herşeyi bulup çözemeyiz ki gaybı da çözelim.Bu konu böyle uzar gider .

      çok uzun oldu kusura bakmayın ama şunu da ekleyim: Hristiyan ülkede doğsam ne olurdu ? önce ben ailemden din eğitimi almadım hiç. Ailem müslüman olsa da özellikle babamın bilgisi sıfır.Ama mantığı var ve ona göre hareket ediyor.
      Ben din kursuna gittim kendim,ve kavga çıkarıp çıkıyordum çocukken. Yani din eğitimi almadım.
      Kuranı malesef üzülerek söylüyorum ki bir kere açıp okumadım. Evet büyük bir sorun bu,yeni yeni farkındayım ve boş beleş o kadar vaktim varken okumamak gerçekten acizlik. Yani dini bilgim tarihi olarak ve kuranın %50si kadar var, araştırmalardan öğrendim hep. Kuranı direk olarak okumadım kendimden utanıyorum bu konuda *
      Yani kısacası hristiyan ülkede dahi doğsam ,ben mantığımla yaratıcıyı bulursam son din olduğu için doğal olarak yaratıcı kelamı olduğundan kuranı ve islamı tercih ederdim. Dediğim gibi mantık ve nasıl kullandığın ne niyetli olduğunla alakalı bu.Çok kişi var dışarıda olup islamı seçen.Ama insanlar sürü pskolojisiyle hareket ettiğinden ve "istekleri "doğrultusunda ilerlediklerinden ,çok ta düşünmediklerinden hangi din üzerindeyse onunla ilerliyorlar islam için de hristiyanlık için de geçerli bu tek farkı islamla doğanlar daha şanslı.
      Tümünü Göster
      ···
    2. 2.
      -1
      sadece ilk cümleni okudum.O nasıl bir üsluptur öyle. Nefret kusmuşsun resmen. Adam başlığın başında demiş zaten önceden Arapça hatimler yapmıştım daha sonra okudum ve okudukça uzaklaştım diye.

      Tatlı su müslümanlarının klagib cevapları. Direk konuya sen Kuranı okumamışsın. Sanki kendileri çok okuyo gibi amk.

      Ben de müslümanım. Zamanında Arapça da Türkçe meal de hatim ettim. Hala ayetleri okuyorum araştırıyorum aklımda olan şüpheleri tefsirlerden okuyarak gidermeye çalışıyorum.

      Yeter artık şu internet müslümanları çıkıp saçma sapan yorumlarda bulunmasın.Şuan islamın sevilmeme nedenlerinin yarısı bu sahte müslümanlar yüzüne oluyor. Okuyun abi şu Kuranı azıcık.

      Nisa suresi 34.ayet diyince bilin kendi kitabınızı ayetinizi. Belki sizin vereceğiniz bir tatlı sözle, mantıklı açıklamayla müslüman olacak ateist adamlara Kuranı oku diyip geçiştirmek yerine okuduğunuzu belli edin ve 34. ayetin ne anlamlara geldiği açıklayın.
      ···
    3. 3.
      -1
      ulan beyinsiz ben zaten okumadığımı söyledim. Gerizekalı,adam okudum ayağına yatıp sanki haa bak okudum işte yanlış bu diye samimi yaklaşmaya çalışıyor ,ben yıllarca okudum okudum birşey anlamadım size de tavsiye etmem gibisinden samimiyet kurmaya çalışıyor ayak yapıyor. bende foyasını çıkarıyorum sana ne girdi onu anlamadım? ben zaten okumadığımı yukarıda yazdım ne beyinsiz adamlarsınız ya ayak yapmaktan dansöze döndünüz sanalda.Ne nefreti kusacam amk adamı tanımam etmem realde 10 tane samimi ateist arkadaşım var onlara nefretim yok tanımadığım adama niye nefret duyayım yalan atıyor onu söyledik. Yalan attığını anlamayacak kadar gerizekalıysan ki öylesin bu benim suçum değil.
      ···
    4. 4.
      0
      bütün entryleri okumadım. Haklı olabilirsin. Belki alelen yalan söylediği ortadır da yazılanları okumadığım için ben fark edemedim.Ön yargılı yaklaşıp hata ettiysem affola.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster