/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    madem o kadar basit değil insanlığın anlaması nasıl basit olsun.
    senin idrakına göre farklı benimkine göre farklı gözükecek.son dönemde bilimsel olaylara empoze edilmeye çalışılmasına ne demeli.en son dünya sağa dönüyor insanlar kabede sağa dönüyor denerek bilimsel açıklamaları kabullendirmeye çalışıyorlar.aa bak bu kuranda denilmiş deniyor.
    kuranda putlara tapmak günahsa kabe ve şeytan taşlamayı nasıl açıklıyorsun.
    hacı olmak için çekiliş kura yani kumarı nasıl yorumluyorsun.
    basit olan birşey anlaşılır olmalı sen yeterince anlıyormusun okuduğunda ?
    ···
    1. 1.
      +1
      ben yeterince anlıyorum bana o kapasite verilmiş, herkese verilmiş. insanların evreleri ve hayatta seçenekleri vardır, kader budur. Kader tek yönlü değildir, milyonlarca yol vardır ve Allah bunların hepsinin sonucunu bilir, irade sana bırakılır. Günah sevap bu seçimlerden belirlenir. Beyin de böyledir,ben de çok pislik içinde her günahı yaptım yaşadım. Beynin karı kız üzerine düşündüğünde, boş işler üzerine düşündüğünde ister istemez kalbim de o şeylere yöneldi,o sırada cuma namazı duysam da gitmedim. Ezan okuduğunda bazen sinirle camı da kapadım, çünkü beyin de irade kontrolündedir.Ve insanın evreleri zaman zaman seçimleriyle oluşan kötü zamanları olur. insanlar kız için her yola düşüyor şu zamanda,o şahısa gidip birşeyin günah olduğunu anlatsan istediğin kadar uğraş kafasındaki ve kalbindeki zevk ve istekten vazgeçemez.O sebepten herkese verilen kapasite vardır fakat herkes kullanamaz. Kullanmak istemez ,isteklerine uymadığı için kabullenmez vs.

      Diğer konu ise put demişsin, putun mantığı direk olarak o yapılara tapmaktır. Kabenin bununla alakası ne? Kabede amaç Allaha ibadettir, seccade üzerinde kıbleye dönerek namaz kılmaktan bir farkı yoktur. Kabenin taşına duvarına tapılma söz konusu değildir. Kutsal bölge olduğu için insanlar duygulanabilir ağlayabilir orada olmaktan mutlu olabilir, hepsi Allah içindir.
      Şeytan taşlamak da bir ibret ve bir nevi "niyet " belirtisidir. Zaten Kuranda ve hadislerde verilen olayların çoğu günümüzde nasihat almak ve ibret almak amaçlı anlatılmıştır. Olan olaylar ,yargılanacak insanlar üzerinde bir ibret bir benzetip sonuç çıkarmak üzerine anlatılır. Buralardan bile insan kendine pay çıkarır ,ve hiçbiri yanlış şeyler değildir. insana zararı olmaz.Şeytan taşlamak da daha önce o bölgede şeytanın taşlanmasını taklit ve niyeti belirtmek amacıyla yapılan bir mevzudur.

      SON OLARAK
      insanlara bakarak islam yargılanamaz, kurallar insanlara göre yargılanmaz.Bir caddede kırmızı ışıkta geçtiği için başkasını öldüren bir sürücüyü yargılamak yerine, kırmızı ışık kuralını yargılamak gibi birşey bu.insanlar hata yaptı diye işte bak islam insanı böyle demek, bozuk niyetin ve cahilliğin göstergesidir.
      ···
   tümünü göster