/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    şuan sorularımıza cevap bulamadığımız her şeye allahtan yanıtını veriyoruz.
    önceden insanlar güneşe taparlardı.şu an güneşe tapan kimse kalmadı çünkü araştırmalar ne olduğunu gösteriyor.(dünyanın dönmediğine inanan hocalar var hala o ayrı )
    ···
    1. 1.
      0
      Islamda cevapsız soru yoktur sadece yeterli bilgiye sahip insan fazla yok
      ···
    2. 2.
      +1
      al sana soru :canlılık ve yaşam olmayan milyonlarca hatta milyarlarca gezegen neden yaratılıştır.
      ···
      1. 1.
        0
        Tüm sorularını yanıtlarım demedim ama elbet bi yanıtı vardır araştırıp bulabilirsin
        ···
    3. 3.
      +1
      bunu da kendi mantığım ve bilgimle yanıtlamaya çalışayım.
      Patlama diye bilinen evrenin yaratılışından sonra sayısız ve sonsuz diye tabir ettiğimiz bir evren oluştu.Bu evrende ne hikmettirse insanlara doğrudan veya dolaylı katkısı olan galaksi oluştu. Samanyolu galaksisinde bir güneş sistemi var ve bu güneş sisteminde yaşıyoruz. Halbuki güneşten milyon kat büyük yıldızlar da var
      Yani neden sadece bu güneş sistemi bu düzen ,atmosferle kaplı bir dünya bize denk geldi veya bahşedildi? Bu sorduğun sorunun zıttı olan bir soru ,sen buna tesadüf dersin, inancı olan da Allahın hikmeti der.Ki bakıldığında bir meyvanın bile oluşması için o yukarıdaki güneşe ve milyon tane şeye ihtiyaç var.

      Evrendeki sayısız cisimlerin yaratılmasını ben şuna bağlıyorum:
      1- islam bilimi emreder ,sanıldığı gibi reddetmez. Allah insana verdiği zekayla herşeyi bulmasını çalışmasını ve araştırmasını ister.Bu şekilde yaratıcıya da ulaşabilir islamla tanışmayan bir kişi.Ve bilimle uğraşan bir insan bu sayısız gökcismini bulduğunda Allahın hikmetinin sonsuzluğunu görebilmesi için bir gösterge olabilir.
      2- Belki de tek canlı biz değiliz, veya canlı olmasa dahi gayb varlıklar olduğunu biliyoruz.Bu varlıkların bulunduğu bölgeler oralar olabilir. Veya hatta başka canlılar da olabilir. inanan insan Allahın kudretinin sonsuz olduğunu bilen insan,bu tarz şeylerin bizim için ne kadar şaşırtıcı ve büyük olsa da Allah için basit olduğunu bilir. Yani cinler melekler vesaire oralarda olabilir,ya da bizden başka canlılar da olabilir. Sonuçta şuursuz cisimler yoktan var olmadı mı? bir madde yoktan var edilebilir mi? hayır. fizik bunu söylüyor.
      ···
      1. 1.
        0
        Klagib fizik maddenin yoktan var olamayacağini soyledi. Modern fizik , kuantum dunyasina girdigimizde insan mantiginin otesinde olaylar yasaniyor.
        Herneyse sen simdi buna cevap ver. Sap diye bir dunya yaratip sap diye icine insan yerlestirmek varken. Neden bu kadar uzun sure gecmesi gerekti ve dunyanin bu haline gelebilmesi icin gercekten cok ilginc evrelerden gecmesi gerekti. Carpan her meteor yasami farkli yone kaydirdi. Dinazorlar ve bilmedigimiz bircok baskin turun nesli tukenmeseydi. Insan icin uygun ortam olmayacakti. Fakat dinazorladan bahsetmeyen kuran, dunyanin insan icin yaratildigini soyluyor. Ama biz biliyoruz ki (arastirdikca ogreniyoruz ve parcalar bize gosteriyor) fosiller sirasina gore dizildiginde insanin olusumu tum memelilerinkiyle hatta butun canlilarinkiyle bakterisiyle amipiyle ortak ataya gidiyor yani zmanda 3.5 milyar geri gitsek o ilk olusan canli butun cesitliligi yaratiyor. Yani aslinda olan ureyen canlilarin ortama uygun olanlarin yasamasi. Fakat kuran ortamin insana uygun hazirlandigini savunuyor. Neyse yazdim gene bos. Ayrica anlatamadigim yerler olabilir. Cok daha kapsamli cevaplar verebilirim
        ···
    4. 4.
      +1
      peki bu evrende samanyolu ve sonsuz karanlıkta bahsedile bahsedile ay ve güneşten mi bahsedersin yoksa sonsuz sistemin ihtişamında mı?
      evren harika bir yapı eyvallah ama arapların kullandığı ay takvimi ayın gizemi yok artık.bir yıl 365 gün ve bu güneş takvimine göre ve bu tarz gök bilim ve evrelerini araştırdığında mısır tanrıları döneminde de bahsedilmiş olduğunu göreceksin. sence mükemmel bir kitap ayı mı yoksa galaksinin en ücra köşesini mi araştırırdı.
      ···
    5. 5.
      0
      kardeşim kuranda ay ile ilgili birşey geçmiyor. Halen aynı hatayı yapıyorsun yani insanların yaptıklarına bakarak islamı çözmeye çalışıyorsun böyle bir sonuca varamazsın. Böyle doğruyu da bulamazsın, milletin hangi takvimi bulduğu kullandığıyla islamın ne alakası var? islamda şu şu aylar vardır takvim böyledir diye birşey geçmiyor gökler ve yer diye geçiyor yer dediği bizim yaşadığımız dünya, gökler dediği de galaksiler.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster