/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    araştırmaya başladığım ilk zamanlar islama inanıyordum. ancak dediğim gibi bir çok şeyi mantığım almıyor. domuz etindeki bir enzim büyüme hormonunu etkileyerek vücuttu bazı uzuvları etkiliyor eyvallah ancak 9 yaşındaki bir kızla ilişki o insanın hayatını ve pgibolojisini tamamen etkiliyor. biri kati süretle yasakken diğeri için koşullandırma yok.
    ···
    1. 1.
      0
      O dönemdeki 9 yaşındaki insanlarla bu donemdekiler aynı değildir belki de bilemeyiz o konuya pek bişey diyemicem ama pürüz aramak yerine seni inandiracak yerler ara derim
      ···
    2. 2.
      +1
      beni mest eden iyi bir hafızın ayet ve kuran okuması sesi güzelse ancak şu var ben ne arapça biliyorum ne de okuduğumdan anlıyorum. türkçesi dahi o kadar karmaşık ki yorumlanabilecek bir sürü anlam mevcut. evrensel bir dinin kureyş kabilesine inmesi garip değil mi? (arapça bilen mısırlı suriyeli vs de kureyş lehçesini anlamıyor)
      peki evrensel bir din niçin küçük bir kabileye iniyor.sen mükemmel yaratıcı olsan 1 insanı peygamber yapıp tüm insanların bilinmeyen ve anlaşılmayan bir dile mi inanmasını beklersin yoksa evrensel bir uzlaşıda mı olmasını?
      ···
    3. 3.
      0
      Ek olarak ben de şunu söylemek istiyorum.

      azattan isimli arkadaşımız

      "O dönemdeki 9 yaşındaki insanlarla bu donemdekiler aynı değildir belki de bilemeyiz" demiş. Ama şöyle de bir şey var. islam tüm zamanlara inmiş evrensel bir dindir.Öyleyse dönemin koşullarına bakılmaksızın var olan kurallar uygulanmalıdır.

      Aksi takdirde o dönemde toplum şimdiki kadar modern değildi.Öyleyse kadınlarla tokalaşmak haram değildir de diyebiliriz.

      Dönem farklı olayına girersek dini istediğimiz gibi değiştiririz.Bu da islamın mantığına aykırı olur.

      Şöyle de bir şey var insanlık git gide büyümektedir.

      Hadi büyümesin de bizim kızlarımız da 18 yaşına kadar olgunlaşmış oluyor. Hani 9 çocuk diyoruz ama o genç olgun kızdı deniyor ya.Öyleyse 18 yaşındaki kızınızı 53 yaşında birisiyle evlendirir misiniz?

      Ben de kabanchik kardeşimiz gibi araştırırken dinden uzaklaşmaya başladım.

      Sahih bir hadise göre peygamberimizin 30 erkek gücünde olduğu söylenmekte mesela.

      Sahih olmayan bir rivayete göre de peygamberimiz bir gecede 9 ayrı hanımıyla cima eylermiş.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster