/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    -1
    Deniz Gezmiş ve yoldaşları Türkiye'nin geleceği için darağacına gitti. Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye'yi inşaa etmek için. Ama yok ben ülkemin askerine silah sıkmam onlar da benim kardeşimdir dedi bu yüzden de yakalandı. Her ideolojinin içinde milliyetçilik vardır zaten senin bahsettiğin kişiler de solcu değil kürt milliyetçisi.
    ···
    1. 1.
      +1
      Hah işte bir Deniz sempatizanı daha.

      Deniz Gezmiş Türk solunda en kara lekedir amk.

      Birincisi THKO'da ideolojik konularla Deniz ilgilenmiyordu. Örgüt ideolojisiyle onun hiçbir alakası yoktu.
      2) Deniz kendi daha bir gib bilmeden Anti-Komünist bir ideoloji olan Kemalizmi Marksizmden üstün tutarken bir teorisyen sayılabilecek Mahir Çayan'a oportünist demiş bir ahmaktır. Tamam Çayan'da Kemalizm damarı vardı ama o Kemalist değildi. Sadece o ideolojiye saygı duyuyordu.
      3) Deniz Ibo'ya hapisteyken yumruk atmıştır. Evet, bunu yapmıştır. Sebebi ise Ibo ile girdiği tartışmada haksız çıkınca kendini kaybedip ona atarlanmasıdır. Tabi 1.90 boyun var senden neredeyse 20 santim kısa adama atar yapmak kolay. Birde malum Deniz Dev-Genç üyesi. Ondan dolayı da Ibo Deniz'in üstüne gitmiyor. Aralarına koğuştantaki biri girip espriyle falan ortamı yatıştırıyor.

      Peki sonunda ne oluyor biliyor musun?

      THKO askere kurşun sıkmadığı için düşmanı olan polis onu yakalıyor. Mahir ise bu liseyi kurtarmak için canından oluyor. Zaten kurdukları örgüt deneyimsiz güçsüz. Nurhak'ta gerillâlarını kaybediyorduya hani; peki onun intikdıbını kim alıyor? Ibrahim Kaypakkaya. Sinan'ın, Kadir'in, Alparslan'ın intikdıbını Ibrahim Kaypakkaya alıyor.

      Işte Deniz Gezmiş böyle biriyken Mahir Çayan ve Ibrahim Kaypakkaya böyle insanlar.

      Siz anlayın artık.
      ···
    2. 2.
      0
      Haklısın kurdukları örgütün aldığı tek deneyimi Filistindeki gerilla eğitimi, Ama onlar zaten kıvılcım olmak için gidiyorlardı.
      Ayrıca senin bu sözlerini çok saçma buluyorum. Sen ideolojisine uymadığın bir örgüte neden katılırdın ki? Üstelik zorunlu falan değilsin, ideolojine uymayan örgüt için canını veriyorsun hadi onları da geçtim istanbul Rektörlüğüne astığı Mustafa Kemal tablosu ne peki? Peki ya babasına "Sana her zaman müteşekkirim çünkü kemalist düşünceyle yetiştirdin beni" demesi? DENiZ GEZMiŞ kemalisttir onu boşuna karalamaya çalışmayın. Kaypakkaya Atatürk'e faşist diyen adamdır, 68'liler kendilerini 2.Kurtuluş Savaşçıları olarak tanımlarlardı bu ikisini aynı kefeye koymak bile hata
      ···
   tümünü göster