/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    Dinimiz bizi cehennem ile korkutmaz dinimiz Allah'ın emir ve yasaklarına Allah rızası için uymayu tembihler. Şu anki bazı müslümanların cehaleti islam'ı tehtidi dini olarak göstermez.
    Çocuk örneği de zaten hatalı çünkü gerçek hayatta görünebilen bir kişinin görülmemesi ile ve her çocuğun doğduğu andan itibaren babasını görebildiği halde o görmediği için çocuk isyan ediyorsa bu Allah için örnek verilemez çünkü kişinin görülemeyecek özelliği olması gerekir ama çocuk başka çocukların babasını görebildiği için babanın görünebilir sıfatı olmasıyla kendi babasının da gerçek hayatta görülebilecek sıfatta olduğu halde görmemesinden dolayı babasının öldüğüne inanabilir.
    Allah herkese makbul delilleri vermiş doğru ile yanlışı da düzgün biçimde ayırmış doğru yolu kullananların geçeceğini yanlış yolu kullananların cezalandıracağını bildirmiş. Sen Allah'ın bu yönlendirmelerine rağmen yine bu kitabın mucizelerini görmek istemiyorsunuz.
    Evet Arabistan'da şiir yaygındı ama müşriklerden şiiri en iyi bilenler bile bu kitabın şiire benzemediğine kanaat getirmişlerdi. Kur'an bir şiirden çok daha üstün bir edebiyata sahipti.
    Kur'an'daki bazı kıssaların incil ve Tevrat'taki bazı kıssalarla uyuşması da çelişki değildir çünkü o kitapları da Allah göndermiştir fakat o kitapların birçok kısmı bozulmuştur. Okuma bilmeyen biri de bu kitaplardaki bu kıssalardaki ayrıntıları aynı olmasına rağmen bazıları da farklıdır örneğin hz. ibrahim'in kurban olarak sınandığı oğlu Kur'an'da ismail diğerlerinde de ishak'tır. Kur'an'ın önceki tarihi yazılardan izler taşıması insam eliyle yazıldığını göstermez çünkü her kavme peygamber gönderilmiştir ve bu yazılar eski çağlardaki peygamberlerin sözleri olabilir ama bununla birlikte peygamberlerin sözlerinin çoğu da zamanla değişmiştir.
    Önceki kavimler daha çok azgın ve dinlemez kavimlerdi. Lut kavramini ele alalım bu kişiler yoldan geçenlere haraç kesiyorlar ve eşcinsel biçimde taciz de ediyorlardı. Halk eşcinseldi ve eşcinsel ilişki yapıyorlardı. Bu zamanda Lut peygamber geldi onları 10-20 sene uyardı. Sonuç ne biliyor musun? Bir tane inanan yoktu bir tane. Hz. Lut bu kadar sene uğraşmasına rağmen hiçbir etki yapamadı ve Allah'a dua etti. Allah da alemlere ibret olsun diye onları gazabına uğrattı. Lut gölüne bakarsan nasıl bir felaket olduğunu anlarsın. Daha pek çok peygamber gönderilen kavim var ve hepsi azgın kavimler.
    Kur'an bize bu hikayeleri ibret alalım diye anlatır ve akıl sahibi olanlar için bir ders vardır. Kur'an'daki pek çok mucize de diğer kitaplarda yazmaz ve o dönemde de bunlar bilinemediği için bu kitap insan eli olmaktan çıkar. Kutsal gizemlerin videolarına bakarsan Kur'an'da bu kadar muhteşem bir matematiksel düzenin insan eliyle yazılamayacağını takdir edebilirsin.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster