/i/Tespit

  1. 1.
    +3 -3
    sağcıların STEM (science, technology, engineering, mathematics) alanında sığındıkları yegane liman olan necmettin erbakan hakkında uydurdukları birkaç şey:
    "almanya'da teknik üniversite'de kürsüsü varmış... "

    - yok böyle bir şey. sadece aachen üniversitesinde "motorlar kürsüsü"nde asistanlık yapmış. kürsüyle alakalı konu bu.

    "o devrim arabasının mucidiydi"

    - devrim arabasının mucidi olamaz. çünkü devrim arabası bir icat değil. (araba 20. yy için bir icat değil) devrim arabalarını 24 mühendis tasarlamıştı. olsa olsa bu 24 mühendisten biri olabilirdi. ama öyle bir şey de yok.

    "leopar tankın yakıt bölümünü icat etti."

    - leopar tankın yakıt bölümü de bir icat değil. erbakan aachen üniversitesinde okurken tank parçalarından bazılarıın tasarımına yardım etmiş. burada erbakan'dan özel olarak ricada mı bulundular yoksa tüm öğrencileri seferber mi ettiler kısmı bile net değil.

    "gümüş ve pancar motorun fikir babası"

    - gümüş ve pancar motor deyince aklıma garip bir motor tasarımı geldi. meğerse bu ikisi türkiye'de kurulan motor şirketleriymiş. erbakan'ı da böyle şirketler kurmasıyla değil, bu şirketlerin kurulmasına dair fikir vermesiyle onore etmişiz.

    ben erbakan'ı iyi tanımıyorum ancak kendisinin siyasi görüşlerinin ciddiye alınıp alınmamasını teknik başarısıyla bağdaştırmayı da aptalca buluyorum. somut fikirler kimin söylediğinden bağımsız değerlendirilebilirler. yani erbakan mühendislik dalında nobel ödülü almış olsaydı bile bu onun siyasi görüşlerini daha kale alınır kılmazdı.

    ayrıca karl marx bir bilim adamıdır. müspet bilimle uğraşmaması onun bilim adamı olmaması anldıbına gelmez.
    ···
   tümünü göster