/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -1
    Olay büyük devletlerin türkiyenin büyümesinden aşırı ! derecede korktuğu için değil amk. Olay o arabaları türkiyeye getiren şirketlerde bitiyor amk. Bi doğuş grubu sattığı her golf'den ekstra 20 bin kira kazanıyor amk. Olay aracıların para kazanmasında. Eğer yerli otomobil üretilmeye başlanırsa bu aracı büyük şirketler para kazanamayacakçi. Artı damdan düşer gibi araba mı üretilir amk. Diğer araba firmalarının geçmişi en az 100 sene öncesine dayanıyor. 100 senelik bir tecrübe var adamlarda. Oturmuş bir düzenleri, kalıpları, hatları var arabalarının. Sen bir araba üreticeksin zütü başka bir arabaya benzeyecek başı baika bir arabaya benzeyecek. Artı o arabanın tamamen yerli olması için en ufak vidasına kadar yerli üretim olması lazım. Var mı bizde o teknoloji ? işin özünde çok geç kaldık amk. En az 50 sene öncesindnien yola koyulmak lazımdı.
    ···
    1. 1.
      +1
      Varmı bizde o teknoloji? Nerde yaşıyorsun sen? Mağarada filanmı amk.

      Uluslararası fuar lara katılması yasak olan ustalarımız var, bak mühendis demedim usta dedim.

      Gaziantep sanayisine bi gün uğra ve imkansız bişey iste sonra kenara geçip imkansızmı değilmi sana öğretmelerini izle
      ···
    2. 2.
      +1
      Ankara Ostim e gel ver ellerine jet motoru çizimini sana yapıp verirler dıbına koyum.
      Hayatında fabrikaya girmemiş adam "bu ülkede araba üretecek teknoloji nerde" diyor ya güleyim mi ağlayayım mı? olum otomobil üretmek için bu ülkede tam olarak mevcut olmayan teknoloji hangisi aydınlat bizi?

      dediğim gibi organize sanayi sitelerine gitsen versen o ustaların ellerine çizimlerini sana jet motoru yapıp verirler dıbına koyum, bu ülkede bazı şeylerin üretilmiyor olmasını teknolojik yetersizlik olarak gören bir cahilsin.
      ···
   tümünü göster