/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +3
    Panpa ben orta sondan liseye geçerkenki yaz tatilinde 3 ayda 16 kilo vermiştim. Sanırım sana yardımcı olabilirim. Bunun özel bir formülü yok usta. Herkes tarafından bilinen o yol doğru yoldur. Nedir o. Spor ve diyet. Ama insanlar bu gerçeği bildikleri halde, üşendikleri için başka saçma sapan şeylere yöneliyorlar.

    1)Yemeği düzene bağla. Belli saatlerde ye. 3 öğün ye. Her öğün protein mutlaka ye. Bitkisel-hayvansal fark etmez. Öğünlerin önem sırası kahvaltı>öğlen>akşam. Neden çünkü sabah yediğini gün içindeki hareketinle yakabilirsin ama akşam yediğin direk yağ olur eğer gibiş yapıyorsan durum ayrı tabi. Neyse. Eğer öğün aralarında acıkırsan meyve veya az miktarda kuruyemiş yiyebilirsin o an açlığını bastırsın diye. Belli bir saatten sonra asla yeme. Acıksan bile. Mesela atıyorum ben saat 7'den sonra asla ağzıma lokma koymazdım. Acıksam bile sabah zaten bir şeyler yiyecem diye düşünüp aklımdan yemeği çıkarırdım. Ayrıca senin yemek yemeni önleyen şeyler kullanabilirsin. Mesela ben sürekli şekersiz uludağ gazoz içerdim, o şekilde yatıştırırdım kendimi, gerçi sonra tiryaki oldum bırakamıyorum gazozu.

    2)Spor. Bir spor salonuna kaydolup orada bir hocayla konuş. Hoca sana program yazsın. Hatta senle sürekli ilgilenebilecek bir hoca. ilk başlarda ilgilensin sonra işi kaptığında kendin takılırsın. Spor salonuna kas yapmak için değil, zayıflamak için git, ve de göreceksin ki, kilo vermen yavaşlamış bile. Neden? Çünkü verdiğin yağı kas olarak geri almışsın. Kas çalışma antremanları yapmasan bile bir miktar kas yapabilirsin. Ya da spor salonu gibi bir imkanın yoksa düzenli yürüyüş koşu vs. yapababilirsin.

    Sadece diyet yaparak da kilo verirsin ama yavaş olur. Spor da yaparsan tıpkı istediğin gibi hızlı kilo vermiş olursun. ilk başlarda kilo vermen çok kolay olur ama normal kilona yaklaştıkça kilo vermen bir anda zorlaşır. Mesela ben ilk 11 kiloyu 1 ayda, son 5 kiloyu 2 ayda vermiştim. Ve de şunu sakın unutma, hızlı kilo vermeyi doktorlar kesinlikle önermezler sağlığa zararlıdır derler.
    ···
   tümünü göster