/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    Olum siz mi anlamadınız ben mi anlatamadım anlamadım. O yazdıklarınızı zaten ben biliyom. demek istediğim insanoğlunun hayatı yasadıgı çevreye aileye gore şekilleniyor . Bizim ne suçumuz var doğarken secmiyoz ki ben su ailenin cocugu oliyim diye. Ailemiz bizi iyi yetistirirse cennete kotu yetistirirse cehenneme. Suc ailelerin dicem onlarda yanlıs yetismis. benim ne suçum var ailem kötüyse beni kotu etkiliyorsa.
    ···
    1. 1.
      0
      bak kardeşim yukarıda da yazdım deistim ben. ama müslüman kafa yapısıyla düşünmem gerekirse şöyle olur. sen bi zencisin en pislik mahallelerde yaşıyosun seni bu işe zorluyolar yani yapmaman imkansız seni bebeklğinden beri çetelerine almışlar kaçarsan sıkıcaklar topuğuna gibi düşün. kurallar o duruma göre şekillenir herhalde. eğer temiz bir yerde bil milyonerin çocuğuysan hep sevap işliyosan fakirlere dağıtıyosan sevap-günah bu duruma göre şekillenir. eğer bir fakirsen elindeki 3 kuruşun hepsine fakire verinde durum ona göre şekillenir herhalde. bak kardeşim kaç sayfa saçmalamışsın böyle agresif konuşmakla doğruyu bulamazsın. şu an ne cennete gideni gördün ne cehenneme. bilmiyosun neye göre olduğunu kaç günah kaç sevapa göre değiştiğini sevap günahın büyüklüğünü. şu an içinde olduğun en iyi durumda yaşa kötülük yapma saçma şeyler yapma yeter. ha müslümanlık için iyi ol ateistlik için iyi ol deistlik için iyi ol beni ilgilendirmez. ben insanlık adına iyi davranışlara sahibim.
      ···
    2. 2.
      0
      o işler öyle değil ailenden etkilenme olayı 15 16 yaşına kadar olur -muhtemelen sende o yaşlardasın yanlış anlama dalga icin söylemiyorum bir seylerin farkina varmaya başlamışsin- lise son ve unide ailenden uzaklaşirsin yani kendi kararlarıni vermeye başlarsin annenin söylediklerini degil kendi bildigini yaparsın örnek vermek gerekirse kendimi bildim bileli annemde babamda sigara içer ama ben daha ağzıma sürmedim veya senin ailenin namaz kilmamasi onlarin sorunudur sen namazimi kilacagim diyorsan zaten kilarsin ailen engellemez ve dini insanlardan değil de Kurandan ogrenirsen her seyi daha kolay anlarsin uzun oldu ama oku panpa.
      ···
    3. 3.
      0
      Yok panpa 2 senedir üniversiteye hazırlanıyom . Bu sene üçüncü senem olucak.
      ···
    4. 4.
      0
      bu kadar işte. olay basit. ama ben hala gerçek olduğunu düşünmüyorum müslümanlığın o konu ayrı
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster